U Jajcu i Travniku održane radionice “Upravljanje,promocija i propdaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustva u ruralnim sredinama”

Podijeli članak:

U organizaciji USAIDA-a, a u partnerstvu s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, te Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u Jajcu i Travniku su 18. i 19.6.2022.godine održane radionice na temu: Upravljanje, promocija i prodaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustava u ruralnim sredinama.
Ovaj program je namijenjen svim postojećim pružaocima usluga kao i onim koji planiraju u budućnosti krenuti s pružanjem smještaja u ruralnim područjima.

Predavači su bili eminentni stručnjaci iz oblasti turizma iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Neke od tema koje su predstavljene tokom predavanja su strategije, taktike, i najbolje međunarodne prakse za produženje boravka gostiju, postizanje veće stope popunjenosti i iskorištenosti kapaciteta tokom cijele godine, poboljšanje zadovoljstva gostiju i marže profita, uz poseban fokus na marketing na društvenim mrežama, digitalnim prodajnim platformama, kvalitetnoj usluzi i standardima.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona aktivno je učestvovalo na ovim radionicama i stoji na raspolaganju svim subjektima koji se bave ovom vrstom djelatnosti za svaku vrstu stručne pomoći.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...