Jajce Online
JAJCETURIZAMVIJESTI

U Jajcu i Travniku održane radionice “Upravljanje,promocija i propdaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustva u ruralnim sredinama”

U organizaciji USAIDA-a, a u partnerstvu s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, te Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u Jajcu i Travniku su 18. i 19.6.2022.godine održane radionice na temu: Upravljanje, promocija i prodaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustava u ruralnim sredinama.
Ovaj program je namijenjen svim postojećim pružaocima usluga kao i onim koji planiraju u budućnosti krenuti s pružanjem smještaja u ruralnim područjima.

Predavači su bili eminentni stručnjaci iz oblasti turizma iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Neke od tema koje su predstavljene tokom predavanja su strategije, taktike, i najbolje međunarodne prakse za produženje boravka gostiju, postizanje veće stope popunjenosti i iskorištenosti kapaciteta tokom cijele godine, poboljšanje zadovoljstva gostiju i marže profita, uz poseban fokus na marketing na društvenim mrežama, digitalnim prodajnim platformama, kvalitetnoj usluzi i standardima.

PROČITAJTE JOŠ:   Gorivo sve skuplje, u najavi masovni bojkot kupovine

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona aktivno je učestvovalo na ovim radionicama i stoji na raspolaganju svim subjektima koji se bave ovom vrstom djelatnosti za svaku vrstu stručne pomoći.

Povezane vijesti

Gužve na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Doljani

admin

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas i za dane vikenda

admin

Jajce: Bajramski prijem u ponedjeljak

admin