U Jajcu 184 penzionera nisu dobili drva

Podijeli članak:

U prostorijama penzionera/umirovljenika u Pijavicama održana je sjednica Upravnog odbora Udruge/Udruženja sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a ona se tiče problematike oko isporuke ogrjevnog drveta za 2022/23. godinu.

Sastanak je otvorila predsjednica Hedviga Kajić i iznijela veoma alarmantne podatke što se tiče isporuke ugovorenih količina ogrjevnog drveta za tekuću godinu, jer još 184 penzionera nisu dobili drva.

Za narednu, 2023. godinu isporuka ogrjevnog drveta bit će umanjena za 15 posto, odnosno po jednom penzioneru moći će se isporučiti samo 4 metra drveta. Cijena po jednom kubiku je 91,26 KM, a cijena četiri kubna metra s prijevozom je 467 KM.

S obzirom na visinu mirovina penzioneri su drva kupovali na otplatu u deset rata,što je velika pomoć ovoj ugroženoj kategoriji.Ove godine za nabavku drva za 2023. godinu prijavilo se preko 1.400 penzionera znatno više nego prethodnih godina.

Udruga jajačkih penzionera je jedna od najaktivnijih udruga ove vrste u FBiH i daje značajan doprinos u javnom i kulturnom životu kraljevskog grada Jajca te moli nadležne Općine Jace i KSB/SBK da im pomognu u rješavanju ovih problema.

 

(Tvrtko Zrile)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...