U Istočnom Sarajevu sastanak o potrebi ubrzanja procesa traženja nestalih

Skup o potrebi ubrzanja traženja nestalih lica biće održan danas u Istočnom Sarajevu u Organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije.

Ova organizacija pozvala je na sastanak predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju, ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloša Lučića i predsjednika Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorada Kojića, zamjenika glavnog tužioca Milanka Kajganića, te člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Nikolu Perišiću.

“Zbog veoma sporog procesa traženja nestalih i činjenice da 28 godina tragamo za članovima porodica nestalih na području Sarajeva i regije, zbog neinformisanosti i nesaradnje, zbog najhumanijeg pitanja koje opterećuje društvo u cjelini, a naše organizacije najviše, nadam se da će svi pozvani da se odazovu na sastanak koji smo planirali u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu”, rekao je Srni organizator sastanka Goran Timotija, predsjednik ove organizacije u Trnovu.

Prema njegovim riječima, program ovog sastanka predviđa da nakon 16.00 časova, za kada je planirana dobrodošlica i predstavljanje učesnika, u 16.15 časova slijedi uvodno obraćanje predstavnika Organizacije koji će govoriti o problemima i mogućim rješenjima za efikasniji nastavak procesa traženja nestalih.

Za 16.30 časova predviđeno je obraćanje pozvanih zvaničnika, nakon čega bi trebalo da uslijedi diskusija i donošenje zaključaka.

Timotija je poručio da je ovaj sastanak sve vrijeme otvoren za medije, a da će zaključci biti predstavljeni novinarima u 18.00 časova.

Osim Timotije, organizatori ovog sastanka su i njegove kolege, predstavnici organizacija iz Istočnog Sarajeva Mirjana Cabo i sa Pala Željka Košarac.

BHRT