U finalu 6. Košarkaškog kupa sastaju se ‘Budućnost’ i ‘Čelik’

U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u sportskoj dvorani u Jajcu danas je svečano otvoren 6.Košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2006. godine i mlađi.

Od 11 sati odigran je prvi susret između ekipa KK ‘Vodopad’ Jajce i OKK ‘Čelik’ Zenica koji je završen rezultatom 46:66. Odlična utakmica, koja je veći dio vremena bila neizvjesna, no dosta grešaka i neiskorištenih prilika naših dječaka rezultirala je pobjedom gostiju.

Nakon prvog susreta, uz prigodna obraćanja načelnika općine Edina Hozana i predsjednika UO OKK “Vodopad” dr. Denisa Zjaje, svečano je otvoren jubilarni 6. Košarkaški kup kraljevskog grada – sve uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Načelnik Hozan je istakao da je ovaj turnir jedan od najboljih u BiH, ali i jedan od najznačajnijih projekata u našoj općini. Osim žala što ove godine turnir nije ponio epitet međunarodni zbog svih dešavanja oko pandemije koronavirusa, načelnik je poželio dobrodošlicu u grad Jajce.

U svom obraćanju direktor KK “Vodopad” dr.Denis Zjajo izrazio je zahvalnost klubovima koji su pristali da se utakmice na ovogodišnjem turniru. te im poželio doro druženje i nadmetanje te ugodan boravak u našem gradu koji obiluje s prirodnim i historijskim znamenitostima.

Nakon svečane ceremonije uslijedila je druga utakmica u kojem su se sastale ekipe KK “Budućnost” Bijeljina i KK “Dragons” Tuzla. S početka dosta neizvjesna utakmica, no ekipa iz Bijeljine pokazala je u nastavku svoju kvalitetu te slavila rezultatom 69:37.

U trećoj utakmici snage su odmjerili ‘Dragons’ Tuzla i ‘Čelik’ Zenica. Bolju igru pružili su Zeničani te slavili rezultatom 32:50 te tako osigurali mjesto u finalu.

Uslijedila je kratka pauza a od 16 sati košarkaši su ponovo bili na parketu. Drugi dio turnira otvorili su ‘Vodopad’ Jajce i ‘Budućnost’ Bijeljina. Hrabra predstava naših dječaka no dečki iz Bijeljine pokazuju zašto su jedni od najboljih te ostvaruju još jedan trijumf kojim sebi osiguravaju nastup u finalu.

Naredni na teren istrčali su košarkaši ‘Budućnost’ Bijeljina i ‘Dragons’ Tuzla, gdje su slavili izabranici trenera Čojića; a posljednji susret današnjeg dana odigrali su naši dječaci iz ‘Vodopada’ i dječaci ekipe ‘Dragons’ Tuzla, a slavili su naši košarkaši.

Odigranim utakmicama završen je prvi dan 6. Košarkaškog kupa kraljevskog grada.

Za treće mjesto sutra sastaju se KK ‘VODOPAD’ JAJCE i KK ‘DRAGONS’ TUZLA od 10 sati dok će se za titulu ovogodišnjeg turnira boriti OKK ‘ČELIK’ ZENICA protiv KK ‘BUDUĆNOST’ BIJELJINA u 12 sati.

Obje utakmice možete pratiti uživo preko Livestream-a na oficijelnom YouTube kanalu našeg kluba.

 

(kk vodopad)