Search
Close this search box.

U četvrtak ročište sutkinji iz Gradačca koja nije odredila mjere zabrane prilaska Nizami Hećimović

Podijeli članak:

Pripremno ročište u disciplinskom predmetu protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, održat će se u četvrtak, 28. marta, čime je potvrđeno pisanje “Avaza”. Ona ranije nije odredila Nerminu Sulejmanoviću mjere zabrane prilaska supruzi Nizami Hećimović, koju je, kao i još dvije osobe, a potom i sebe, usmrtio u ljeto prošle godine

Formiran predmet protiv sutkinje

Detektor je nezvanično saznao da je pripremno disciplinsko ročište u predmetu sutkinje Numanović zakazano za četvrtak. Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) na svojoj zvaničnoj stranici objavljuje raspored sa zakazanim disciplinskim ročištima, ali pod brojem predmeta, bez imena tužene osobe. Tek na ročištu se može vidjeti o kojem sudiji ili tužiocu je riječ.

Kako je ranije rečeno iz VSTV-a za Detektor, Ured disciplinskog tužioca je po službenoj dužnosti, zbog napisa u medijima o postupanju sudije Općinskog suda Gradačac, formirao predmet.

– Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke – rekli su iz VSTV-a tada, ne imenujući nosioca pravosudne funkcije.

Nakon što je Sulejmanović u ljeto prošle godine ubio suprugu Nizamu Hećimović i još dvije osobe, a potom sebi oduzeo život, u različitim medijima navedeno je kako je sutkinja Lejla Numanović četiri dana prije ubistava donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska Nizami Hećimović.

Stravičan zločin

Sulejmanović je ubistvo supruge prenosio uživo na društvenoj mreži Instagram. Nakon toga, tokom bjekstva od brojnih pripadnika policije koji su tragali za njim, Sulejmanović je, prema Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, u Gradačcu usmrtio još dvije osobe – oca i sina, prilikom čega su i ranjene tri osobe – jedan policajac te dvoje građana. U međuvremenu, on se putem Instagram livea još jednom javio i priznao da je ubio tri osobe, a video je u jednom trenutku gledalo više od 15.000 korisnika te društvene mreže.

Nekoliko sati nakon prvog ubistva, policija je locirala Sulejmanovića na širem području Gradačca, poslije čega je on počinio samoubistvo.

 

 

(avaz)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ovo je jedna od najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini po ukupnim prihodima.

Za veliki broj ljudi nezamislivo je biti bez interneta makar i na nekoliko sati....

Tačan datum puštanja u promet počiteljskog mosta još nije poznat, a iz JP Autoceste...

Košarkaši Partizana sinoć su savladali Valensiju rezultatom 79:66 te se na taj način oprostili...

Goran S. (35), državljanin Srbije, pojaviće se pred sudom u švajcarskom gradu Belincona kako...

Devet mjeseci nakon što je teško pretučen u Bratuncu, protiv snimatelja i muzičara Osmana...