Search
Close this search box.

U Bosni i Hercegovini izdato narandžasto upozorenje za vjetar južnog smjera

Podijeli članak:

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje za vjetar južnog smjera.

Upozorenje je izdato za područje cijele Bosne i Hercegovine, očekuje se vjetar južnog smjera u periodu od jutros pa do subote do 10.00 sati.

Iz FHMZ-a napominju da su mogući udari vjetra južnog smjera brzine 40-60 km/h, na visoravnima i planinama od 60 do 80 kilometara na sat.

“Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući“, poručeno je iz FHMZ-a.

Ranije je prognozirano da će se od 27. februara do 5. marta zadržati oblačno i nestabilno vrijeme sa povremenim slabim padavinama, uz malo snijega na planinama centralne i istočne Bosne. Stabilnije vrijeme očekuje se od 6. do 8. marta.

Do 26. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, tokom jutra sa temperaturama zraka od jedan do šest stepeni Celzijusa u Bosni, u Hercegovini od tri do osam. Danju u Bosni do 14, u Hercegovini do 18 stepeni.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 27. februara do 5. marta. Minimalne temperature zraka u navedenom periodu od minus jedan do četiri u Bosni, u Hercegovini dva do sedam, maksimalne u Bosni do deset u Hercegovini do 14 stepeni.

Od 6. do 8. marta ponovno se očekuju natprosječno visoke temperature zraka, u Bosni, minimalne temperature zraka kretaće se od tri do osam, u Hercegovini oko devet, a maksimalne u Bosni do 16 u Hercegovini do 19.

 

 

federalna.ba/AA

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...

Tekstilna industrija u Bosni i Hercegovini postaje sve atraktivnija grana. U našoj zemlji posluje...