Search
Close this search box.

U Banjaluci danas počinje Međunarodni festival dječije poezije “Dječije carstvo”

Podijeli članak:

Osamnaesti Međunarodni festival dječije poezije “Dječije carstvo” počeće danas u Banjaluci i uz brojne sadržaje trajaće do 3. maja.

Iz Udruženja “Kultart”, organizatora Festivala, saopšteno je da je ove godine pristiglo više od 4.000 radova oko 3.000 učesnika.

Na Festivalu učestvuju djeca iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, a stručni žiri u kojem su Slobodan Stanišić, Tode Nikoletić i Jovo Čulić izabrao je 73 finalista.

U 19.30 časova u Kulturnom centru Banski dvor biti dodijeljena nagrada “Princeza dječijeg carstva” Mirjani Bulatović i upriličen performans u njenu čast, dok je u petak, 19. aprila sa početkom u 12.00 časova zakazano finale Festivala u Gradskom pozorištu “Jazavac”.

Žiri će dodijeliti i dodatne nagrade, po jednu prvu, dvije druge i tri treće nagrade u mlađoj i starijoj kategoriji, a proglasiće i apsolutnog pobjednika Festivala – malog princa ili malu princezu “Dječijeg carstva”.

U okviru programa Festivala 27. aprila sa početkom u 12.00 časova u Parku Petar Kočić biće organizovano pletenje vjenčića od vrbovog pruća, dok je 3. maja u 12.00 časova u ovom parku predviđeno ukrašavanje vaskršnjih jaja.

Gosti Festivala su pored Todeta Nikoletića i Pop D. Đurđev, Goran Novakov, Miroslav Kokošar Jovo Čulić, Vid Vukelić Vicko i Mirjana Bulatović, kao i tradicionalni gost Branimir Rosić, muzičar, animator i voditelj dječjih emisija iz Novog Sada.

Oni će posjetiti neke osnovne škole u Banjaluci i Laktašima i družiti se sa djecom.

 

 

(nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Katastrofa za Srbiju i BiH! Nadali smo se da ćemo ipak gledati rukometaše srpskog i...

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u...

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezolucijuo Srebrenici.

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....