Search
Close this search box.

U avionu Ryanaira izbila žestoka tučnjava, kapetan se razbjesnio pa preusmjerio let (VIDEO)

Podijeli članak:

U avionu Ryanaira izbila žestoka tučnjava, kapetan se razbjesnio pa preusmjerio let (VIDEO)

U avionu Ryanaira izbila žestoka tučnjava, kapetan se razbjesnio pa preusmjerio let (VIDEO)
Zenit.ba

Tuča U Avionu
Foto: Screenshot

U avionu Ryanaira koji je letio prema Kanarskim otocima izbila je tučnjava radi koje je avion morao sletjeti u Portugal, a nasilnike koji su gnjavili ostale putnike privela je policija, piše Daily Mail.

Čovjeka, za kojeg se smatra da je Britanac, odvelo je desetak portugalskih policajaca dok su ostali putnici zaprepašteno gledali.

Jedan od putnika koji je snimio šokantne scene, opisao je događaj.

“Bila je grupa muškaraca za koje se činilo da su pili i koji su gnjavili neke putnice. Kad je sve počelo izmicati kontroli, jedan od stjuarda je pokušao intervenirati i na kraju su ga srušili na pod. Tada ih je kapetan upozorio da se takvo ponašanje neće tolerirati i ako ne prestanu, preusmjerit će avion u Portugal”, rekao je putnik, prenosi Daily Mail.

Ali nered nije prestao, pa su putnici obaviješteni da za 20 minuta slijeću.

“Muškarac koji se tukao prvo je dobrovoljno izašao, ali se iz nekog razloga vratio u avion, a zatim ga je policija nasilno udaljila i odvela u zatvor. Policija je privela čitavu grupu. Bilo je to prilično šokantno vidjeti. Svi smo pomalo potreseni.”

Na snimci snimljenoj u avionu, vidi se kako putnici zaprepašteno gledaju i snimaju kako policija vuče čovjeka prema izlazu.

S obzirom da im se opirao, policajci su morali primijeniti sredstva prisile i doslovno ga odvući iz aviona.

Dok su nasilnika izvodili, putnici su oduševljeno zapljeskali.

“Zbogom druže!”, čuje se kako jedan čovjek viče, dok jedna žena dodaje: “Bravo!”.

Druga snimka prikazuje čitavu grupu ljudi koji stoje na pisti nakon što su također izbačeni iz aviona.

Avion Ryanaira letio je iz Londona prema Kanarskim otocima kada je preusmjeren. Vlasti u Portugalu još nisu dale nikakav službeni komentar, ali jedan dobro pozicionirani insajder rekao je da su svi uključeni u incident Britanci.

Avion je krenuo iz londonske zračne luke Luton u petak u 8 ujutro i trebao je sletjeti na Lanzarote u 12:15 po lokalnom vremenu.

Međutim, umjesto toga je preusmjeren na portugalskom aerodromu i sletio je u Faro u portugalskoj regiji Algarve oko 10:50 ujutro po lokalnom vremenu, a policija se ukrcala u avion ubrzo nakon slijetanja, prenosi Jutarnji.

Ryanair se ispričao putnicima.

“Ispričavamo se što je vaš let, FR3511, iz London Lutona za Lanzarote 19. januara 2024. neočekivano preusmjeren u Faro. Potrudit ćemo se nadoknaditi kašnjenje.”

The post U avionu Ryanaira izbila žestoka tučnjava, kapetan se razbjesnio pa preusmjerio let (VIDEO) appeared first on Zenit.ba.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka