U avgustu blokirano 102.799 računa poslovnih subjekata

Podijeli članak:

U Bosni i Hercegovini je na kraju avgusta bilo blokirano 102.799 računa poslovnih subjekata, što je za tri više u odnosu na početak mjeseca, objavila je Centralna banka BiH.

Prema ažuriranim podacima o blokiranim računima u BiH, do 1. septembra je 56.166 firmi imalo blokiran bar jedan račun, što je za 24 firme više u odnosu na podatak od avgusta.

I u ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke koji sadrži 4.135 stranica ili za tri manje u odnosu na prethodni mjesec, navedena su pravna lica iz različitih oblasti – udruženja, agencije, opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem jula, bilo je blokirano 102.796 računa poslovnih subjekata, dok su 56.142 firme imale blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...