Jajce Online
SPORT

Tyson optužen za silovanje žene u limuzini, žrtva traži 5 miliona dolara odštete

Legendarni bokser Mike Tyson (56) se ponovo našao u problemima nakon što ga je jedna žena optužila da ju je silovao početkom 1990-ih u tužbi podnijetoj u New Yorku ovog mjeseca, javlja ABC.

Žena zahtijeva odštetu od 5 miliona dolara zbog toga što ju je Tyson navodno silovao u limuzini nakon što ga je srela u noćnom klubu u New Yorku te zbog, kako kaže, pretrpljenih fizičkih, psihičkih i emocionalnih povreda u godinama od tada.
Izjava te žene navodi da se silovanje dogodilo početkom 1990-ih, otprilike u isto vrijeme kada je Desiree Washington rekla da ju je Tyson silovao u Indianapolisu.

Tyson je zbog toga 10. februara 1992. godine osuđen za silovanje i odslužio je tri godine zatvora.Žena je u svom iskazu u aktuelnom slučaju navela da je ušla u Tysonovu limuzinu i da ju je bokser odmah počeo dodirivati i ljubiti.

“Nekoliko puta sam mu rekla ne i zamolila ga da prestane, ali me je on nastavio napadati. Potom mi je skinuo pantalone i silovao me”, rekla je žena koja želi zadržati anonimnost.

Advokat koji zastupa ženu je rekao da njegova kancelarija nije vjerovala ženi na riječ, već je istražila njene navode i utvrdila da su dokazi veoma vjerodostojni.

Ovaj slučaj je samo nova potvrda turbulentnog života Tysona van ringa u kojem je bio neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine.

(Klix)

Povezane vijesti

Frankfurt u drami s jedanaestercima osvojio evropski trofej nakon 42 godine čekanja

admin

Panić: Imamo sve u svojim rukama i onda napravimo glupe greške

admin

Liga prvaka: Džeko večeras protiv omiljene “mušterije”, Bayern čeka Barcelonu

admin