Tužna vijest: Od koronavirusa preminuo profesor Jasmin Pamukčić

Krajnje je vrijeme da se, zbog političkih kalkulacija, prestanu dovoditi u opasnost ljudski životi te da se hitno obustavi izvođenje nastave, saopćio je danas Samostalni sindikat zaposlenih u obrazovanju Brčko distrikta BiH nakon što je sinoć od posljedica zaraze virusom korona preminuo još jedan prosvjetni radnik u Brčko Distriktu.

Nezvanično se saznaje da je sinoć u brčanskoj bolnici od posljedica zaraze virusom Covid-19 preminuo profesor Jasmin Pamukčić.

Sramotno je da, ni nakon godinu dana, mi nemamo određene pravne propise u obrazovanju kojima bismo prevazišli ovu situaciju. Odluke se donose kao eksperimenti, dok je u pojedinim školama i po deset zaposlenika zaraženo, a o zarazi i izolaciji učenika da i ne govorimo – navodi se u saopćenju, koje potpisuje predsjednik Sindikata Almir Denić.

Samostalni sindikat zaposlenih u obrazovanju poziva nadležne da na sedam dana hitno prekinu nastavu u svim odgojno-obrazovnim ustanovama u Brčko Distriktu BiH i sastavi sa proljetnim raspustom te da se za to vrijeme osmisle modeli i alternative za nastavak ove školske godine.

izvor: hayat.ba