Search
Close this search box.

Tužilaštvo BiH prepustilo predmet iz slučaja Dragičević banjalučkom sudu pa istraga obustavljena

Podijeli članak:

Nakon odluke Tužilaštva BiH da istragu protiv Đorđa Rađena i Alena Kukića vrati u Banju Luku, Davor Dragičević, otac stradalog Davida, je otkazao punomoć advokatu Ifetu Feragetu, a banjalučki sud je potpuno obustavio istragu.

Grupa “Pravda za Davida” je odluku nazvala skandaloznom i užasavajućom te su kazali da nema smisla više išta očekivati od Tužilaštva BiH.

“Od danas ih smatramo saučesnicima u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića. Javnosti je poznato da je optužnicu protiv krim tehničara zastupao tužilac iz Odjeljenja za zataškavanje Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Dalibor Vrećo. I poznato je da su krim tehničari dva puta oslobođeni. Međutim, 13. marta ove godine Tužilaštvo BiH istragu protiv Đorđa Rađena i Alena Kukića vraća nazad u Banju Luku u ruke tog istog nečasnog ‘tužioca’ Dalibora Vreće”, navode.

Dodaju da 14. marta Vrećo donosi naredbu o obustavi istrage protiv Rađena i Kukića, jer nema dokaza da su učinili krivično djelo.

“I tu naredbu dostavlja Davoru i Suzani kao oštećenim stranama – da se žale ako misle da trebaju. Jezivo. Kakva kriminalna sprega Tužilaštva BiH i Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci. Ujedinjeni u zataškavanju. Mi smo svoje rekli – idemo do kraja. Ovo vam neće proći”, poručili su.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vremena je sve manje, a nadležni u BiH nisu preduzeli sve mjere koje im...

Uprkos teškim ekonomskim vremenima, u Bosni i Hercegovini ipak postoje brojni svijetli primjeri uspješnih...

Jedan se čovjek iz sela kod Vareša sprijateljio s divljom životinjom koju očito redovito...

Heste li ikada čuli da muškarac i žena nisu htjeli doći na vlastito vjenčanje?

Struja skuplja, ali po blokovima i različitim tarifama. Aniliziramo: ko će i koliko plaćati?...

Оsim okupljanja predstavnika svih Sindikalnih organizacija zdravstva iz Republike Sprske, ranije su u štrajku...