Turistička atrakcija vidljiva iz svemira

Jezero ljubavi (Love Lake), umjetno napravljeno jezero u obliku srca u pustinji blizu Dubaija vjerovatno je jedna od najimpresivnijih atrakcija za romantične parove koji posjećuju Bliski istok.

Dubai ne oskudijeva svjetski poznatim atrakcijama, ali u pustinji oko najmnogoljudnijeg grada UAE-a ima još puno toga za otkriti. Jedan od takvih skrivenih dragulja je umjetno Ljubavno jezero, tehnički dva isprepletena jezera u obliku srca smještena u blizini oaze Al Qudra. Površine 550.000 kvadratnih metara, ova zapanjujuća turistička atrakcija vidljiva je čak i iz svemira, piše Oddity Central.

Smješteno na znatnoj udaljenosti od bilo kojeg urbanog područja, Jezero ljubavi prava je oaza, okružena pustinjom dokle god pogled seže. Osim samog jezera u obliku srca, područje obiluje brojnim vrstama vegetacije, s više od 16.000 drveća i hiljadama šarenih cvjetova.

Otkriveno u novembru 2018. godine, Jezero ljubavi počelo je privlačiti pažnju nakon što je šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prestolonasljednik Dubaija, na svom popularnom Instagram računu podijelio fotografiju iz vazduha s natpisom “Svima vama”.

Iako je jezero postalo popularno odredište za romantičare na Bliskom istoku, da biste istinski cijenili njegovu ljepotu, morate ga vidjeti s najmanje 50 metara nadmorske visine, u protivnom, sve što ćete vidjeti je blago zaobljeno jezero.

Fotografije jezera opet su postale viralne nakon što su objavljene na portalu Oddity Central, a mnogi su pisali kako ih je atrakcija ostavila bez riječi.

(nezavisne)