Turistička agencija otkazala sva putovanja, reagovali putnici i ministarstvo

Podijeli članak:

Protiv turističke agencije “City travel” iz Novog Sada, koja je objavila da otkazuje sva putovanja zbog zatvaranja usljed finansijskih poteškoća, u vezi sa nerealizovanim putovanjima podnesene su četiri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu Novi Sad, sa sumnjom na krivično djelo prevare sa umišljajem, rečeno je danas Tanjugu iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine.

Navode i da je Sektor turističke inspekcije u okviru svoje nadležnosti preduzeo zakonom propisane mjere, a predstavke putnika su proslijeđene PU Novi Sad, Odsjeku za suzbijanje kriminaliteta.

Oštećenim putnicima su poručili da mogu da podnesu pojedinačne krivične prijave i tužbu protiv agencije “City Travel” nadležnom sudu.

Kako je rečeno iz Sektora turističke inspekcije, u ovoj godini je podneseno ukupno 10 predstavki, od kojih se osam odnosilo na nezadovoljstvo putnika zbog neraealizovanih turističkih putovanja koja je organizovala ta agencija, rečeno je danas Tanjugu iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine.

Kako su naveli, jedna predstavka putnika odnosila se na prodatu avio kartu i jedna na turističko putovanje gdje je “City Travel”, nastupio kao posrednik, odnosno prodao turističko putovanje drugog organizatora putovanja.

Dodaju da je izvršeno osam vanrednih inspekcijskih nadzora po predstavkama putnika, kao i da je Sektor turističke inspekcije donio Rješenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja jer je “City Travel” organizovao putovanja bez licence, prenosi Euronews.

Takođe, podneti su Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka po istom osnovu.

Iz Sektora turističke inspekcije napominju da, prema Zakonu o turizmu, turistički inspektor nije ovlašćen da naloži povrat sredstava za neizvršenje, u slučaju kada posrednik neovlašćeno bez licence prodaje putovanje, odnosno djelimično neispunjenje obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima putovanja i zaključenim ugovorom o organizovanju putovanja.

Turistička agencija “City travel” iz Novog Sada objavila je 5. avgusta da prestaje da radi zbog finansijskih problema, a više od 20 građana je iznijelo u javnost da su ostali bez putovanja i bez uplaćenog novca.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...