Tulumović: Sve odluke na današnjoj sjednici vlade usvojene jednoglasno

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović izjavio je danas da ova vlada u punom obimu i kapacitetu nastavlja svoj rad po dosadašnjem programu, kojeg je usvojila ranije Skupština TK.

“Sve današnje odluke na sjednici kantonalne vlade usvojene su jednoglasno, ministri iz Saveza za bolju budućnost prisustvovali su sjednici i jednakopravno odlučivali i podržali sve odluke koje su danas bile predmet razmatranja i pored najava o izlasku određenih političkih subjekata iz koalicije”, rekao je Tulumović na pres-konferenciji, komentirajući informacije da 18 zastupnika u zakonodavnom tijelu ovog kantona priprema smjenu vlade.

On je kazao da spomenuti spisak potpisa 18 zastupnika još nije dostavljen predsjedniku Skupštine TK.

“Mi nastavljamo da radimo svoj posao do trenutka dok određeni broj zastupnika u Skupštini TK ne odluči drugačije. Vlada TK svojim radom pokazuje da je jedinstvena i koherentna”, poručio je.

Na pitanje šta očekuje na narednoj sjednici Skupštine TK, Tulumović je rekao da je teško govoriti unaprijed i prognozirati, poručivši da će svaku odluku zastupnika Skupštine TK poštovati.

“Ukoliko dođe do smjene ove vlade mi ćemo se zahvaliti i iznijeti rezultate rada u prethodnom periodu, koji nisu mali”, dodao je.

BHRT