Trijumf ŽOK ‘Jajce-Nasne’ u Donjem Vakufu

Podijeli članak:

U sklopu obilježavanja Dana općine Donji Vakuf, danas je održan 11. Pozivni turnir za pretpionirke i mlađe kadetkinje u Sportskoj dvorani Donji Vakuf. Turnir je okupio sedam klubova, a domaćin ovog sportskog spektakla bio je Odbojkaški klub “AS” Donji Vakuf.

U napetoj konkurenciji, najsjajnija je bila selekcija Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen,” koju je vodio trener Šekib Makić. Mlade odbojkašice iz Jajca su demonstrirale izuzetnu igru i srčanost tokom turnira, ostvarivši značajne pobjede.

Trener Makić nije krio zadovoljstvo postignutim uspjehom njegove ekipe.

– Na vrlo jakom i kvalitetnom turniru, prvo smo savladali vrlo kvalitetnu ekipu Kaćuna, a zatim i Busovaču. U finalu smo pobijedili ekipu Donjeg Vakufa. Ajna Meštrovac se istakla kao najbolja igračica turnira, dok je Amela Kahrić briljirala kao najbolji korektor/smečer, a Dženeta Joldić se pokazala kao najbolji primač. Napominjemo da smo mi i prošle godine osvojili turnir u Donjem Vakufu, istakao je Makić.

This slideshow requires JavaScript.

Mlade sportašice su prikazale izvanredne vještine i timski duh tokom turnira, što je privuklo veliku pažnju publike. Ovom prilikom, trener Makić je izrazio ambiciju za nadolazeću sezonu:

– Danas smo vidjeli jako dobro prikaznu igru i dobre utakmice. Sve ekipe su pokazale zavidnu formu. Pohvale organizatoru za odličnu organizaciju. Naše odbojkašice najavljuju borbu za jedno od prvih mjesta u ovogodišnjoj sezoni, rekap je.

Turnir u Donjem Vakufu nije samo sportski događaj, već i prilika da se mlade nade iz različitih klubova sastanu, razmijene iskustva i pokažu svoju strast prema odbojci.

 

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...