Search
Close this search box.

Tri zlatne medalje za RPC ‘Zumba’ iz Jajca na LDF Dance Festu

Podijeli članak:

Rekreacijski plesni centar “Zumba” iz Jajca ponovno je briljirao na završnom Festivalu modernog plesa i mažoreta, LDF Dance Festu 2024, koji se održao u Vitezu pod organizacijom Sportskog plesnog centra LDF Vitez u partnerstvu sa Svjetskom mažoret federacijom (MWF).

Sa svojih 49 plesača podijeljenih u tri plesne grupe, ovi talentirani plesači su pokazali svoje vještine i strast za plesom. Sve tri koreografije ostavile su pozitivan dojam na sudije, te se RPC Zumba iz Jajca vratila s tri zlatne medalje s ovog takmičenja.

– Sve tri koreografije su oduševile sudije, te je RPC “Zumba” iz Jajca donijela kući zlatne medalje s ovog takmičenja. Ponosna sam na svoje plesače i na njihove rezultate ne samo na ovom takmičenju, već i na svim ostalim u ovoj sezoni, uključujući balkansko i evropsko prvenstvo, istaknula je trenerica Amra Đubo.

Trenerica Đubo ističe svoj ponos na plesače i njihove rezultate na ovom takmičenju, ali i na drugim natjecanjima.

– Ovaj uspjeh je plod našeg napornog rada i predanosti. Sada je vrijeme za zasluženi odmor, ali u septemnru se vraćamo plesnim obavezama. Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže i postanu dio našeg tima. Nadam se da ćemo i dalje s ponosom predstavljati Jajce i da ćemo donositi još medalja kući, rekla je ona.

Nakon takmičenja članovi RKC “Zumba” iz Jajca proveli su ostatak dana u druženju i kupanju.

This slideshow requires JavaScript.

Podsjećamo, u Vitezu se ovog vikenda, 22. i 23. juna, održava vrhunski događaj – LDF Dance Fest 2024. Radi se o završnom Festivalu modernog plesa i mažoreta koji je bio u partnerstvu sa Svjetskom mažoret federacijom MWF.

Na ovom spektaklu sudjelovalo je ukupno 1.300 učesnika iz 45 renomiranih plesnih i mažoretskih organizacija iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što čini događaj izuzetno važnim i raznovrsnim u pogledu plesnih stilova i talenta.

Osim takmičenja, u konferencijskoj dvorani etno sela Čardaci u Vitezu održan je i seminar te licenciranje za trenere u okviru Svjetske plesne asocijacije WADAF.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...

Nakon što je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen budžet institucija...