Search
Close this search box.

Tri savjeta za “proljećno čišćenje” uma

Podijeli članak:

Vrijeme je za proljećno čišćenje. Još jedna godina, još jedno proljeće i još jedna prilika da preuzmete kontrolu. Ako ne volite zimu, ili ako su vam prošli mjeseci bili naporni, onda je ovo savršeno vrijeme za punjenje baterija i za novi početak.

U nastavku pogledajte savjete koji će vam pomoći da očistite um i osjetite opuštenost prije toplih ljetnjih dana.

Otkrijte od čega se sastoje vaše negativne misli

Vaši strahovi, brige i negativne misli vrlo brzo rade u vašem umu. Primjetite li privlačnog momka koji ide prema vama, odmah ćete se uplašiti. Iznenada dolaze na pamet sve neizvjesnosti i loša iskustva sa suprotnim polom. Ne znate šta se dešava sa vama, ali ste sigurni da ste izgubili samopouzdanje. Jedini način da se riješite ove vrste sputavanja jeste da negativne misli stavite pod mikroskop. Naravno, to ne možete učiniti ako ih prethodno ne napišete. Na ovaj način možete polako da ih analizirate i bolje razumijete. Mnoge studije su potvrdile da je vođenje dnevnika dobro za mentalno zdravlje.

Meditirajte kao da vam život zavisi od toga

Život je pun stresa i situacija koje su uzroci anksioznosti, a ako imate loš temperament, situacija je još teža. Loše ponašanje može izazvati mnogo problema na poslu, kao i sa porodicom i prijateljima. Dnevna meditacija će vas osloboditi stresa, povećati svjesnost, poboljšati vašu pažnju, smanjiti simptome depresije, poboljšati san i raspoloženje. Zašto da ne pokušate? Bez obzira na to koliko ste zauzeti, odvojte 5 minuta za sebe, a osim toga, danas na Jutjubu ima bezbroj video-zapisa koji vam mogu pomoći, kao i aplikacija.

Trčite

Fizička aktivnost je uvijek odlična ideja. Najmanje jednom nedjeljno trčite ili posjetite teretanu. Ne radite to samo da biste izgledali dobro. Postoje i druge aktivnosti koje će vam pomoći da izgubite težinu brže. Uradite to kako biste naučili kako da kontrolišete svoje misli i kako da održavate oštrinu svog uma.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....

Podaci “Polazne studije o ekonomiji brige i njege u Bosni i Hercegovini” koju je...

Nezavisna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić podnijela je na današnjoj sjednici inicijativu...