Tri najljepša hrvatska otoka do kojih možete i bez trajekta

Otoci imaju poseban šarm kojemu je teško odoljeti pa ne čudi da su popularna odredišta za ljetovanja. Sa svih strana su okruženi morem i predivnom prirodom, a ljudi su opušteni i najčešće sve obavljaju uz neizostavni moto “pomalo”. Kako ne biste satima čekali u redu za trajekt da upoznate neki od otoka, predlažemo vam tri koja su kopnom povezana mostom i nude pregršt aktivnosti za sadržajan godišnji odmor.

Vrata Kornata

U šibenskom arhipelagu smjestio se otok predivnih pješčanih plaža i bogate kulturne baštine još iz doba antike. Veći dio otoka Murtera prekriven je maslinama i smokvama koje rastu i po gradu pa ih slobodno u šetnji možete ubrati i osvježiti se. Murter se smatra svojevrsnim ulazom u nacionalni park Kornati koji u vrijeme sezone svakodnevno možete posjetiti turističkim brodom.

  • Kornati

    Kornati

    FOTO: AGENCIJE


Mjesečev otok

Najrazvedeniji otok Jadrana po mnogočemu je poseban. Njegova istočna strana, od davnina oblikovana jakom burom i morem, skoro je potpuno ogoljena i neodoljivo podsjeća na površinu mjeseca. Ostatak otoka je pak bogat vegetacijom, a na njemu se nalaze čak i tri slatkovodna jezera. Riječ je o otoku Pagu čiju zanimljivu prirodu možete istražiti na nekoliko načina.

 

  • Mjesečev otok

    Mjesečev otok

    FOTO: AGENCIJE


Krk

Volite li Kvarner i pogled na Velebit, posjetite Krk. Otok duge tradicije pun je zanimljivih sadržaja. Godišnji odmor je odavno prestao biti samo relacija plaža-apartman pa se na Krku nude i zabavne adrenalinske aktivnosti poput šetnje među krošnjama. Iako riječ šetnja inače ne asocira na adrenalin, ova će vam pokazati suprotno. Početna tačka je na prijevoju Treskavac s kojega vidite jug otoka, Bašku i otok Prvić, a nakon provjere opreme, krećete na dvosatnu vožnju brzinom od skoro 80 km/h po čak 8 ziplineova s pogledom na otok.

(avaz)