Trener Atalante ogorčen: Sudije koje nisu igrale fudbal trebaju drugi posao, Stieler je uništio meč

Trener Atalante Gian Piero Gasperini ljutito je nakon poraza od Real Madrida poručio kako je sudija uništio utakmicu.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini ljutito je nakon poraza od Real Madrida poručio kako je sudija uništio utakmicu.

Real je slavio u Bergamu rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Ferland Mendy u samoj završnici susreta. Atalanta je gotovo čitav meč igrala sa igračem manje jer je sudija Tobias Stieler isključio Remu Freulera u 17. minuti.

“Ono što stvara gorčinu jeste činjenica da nismo mogli igrati utakmicu koju smo dugo čekali. Na stranu rezultat, nama je velika čast igrati protiv Real Madrida u Ligi prvaka. Ne znam kakav bi rezultat bio, ali je sudija u potpunosti uništio utakmicu”, rekao je Gasperini na konferenciji za medije i nastavio:

“S obzirom na to kako se meč razvijao, 1:0 čak nije ni toliko loše. Ipak, osjetimo kako nismo dobili šansu da igramo onako kako možemo. Govorio sam nešto slično o sudijama u Seriji A, pa sam dobio zabranu, tako bi bilo i sada da nešto kažem, pa bi me UEFA suspendovala. Ipak, ovo je ubijanje fudbala. Ne možemo imati sudije koje nisu igrali fudbal i ne poznaju razliku između starta i faula. Ukoliko tu ne mogu naći razliku, onda trebaju pronaći drugi posao. Sudije bi trebale biti ljudi koji su igrali fudbal”.

KOMENTARI