Transfer bomba u NBA, Janis ide na Zapad?

Podijeli članak:

Priča se da Janis Antetokounmpo gleda ka Zapadu, da traži izlaz iz ove situacije i da ne vjeruje u ovaj tim Milvokija. On navodno neće produžiti ugovor, ima još dvije sezone do isteka sadašnjeg i po poznatom novinaru “ESPN-a”, Brajanu Vindhorstu, Baksi će reagovati.

Mnogo je čuđenja poslije eliminacije Milvokija, Baksi su postali tek peti top nosilac u ovom sistemu takmičenja koji je pao na prvoj prepreci u plej-ofu. Janis je bio povrijeđen u par utakmica, ali svejedno ovo je veliki neuspjeh. Franšiza je reagovala, smijenjen je Majk Budenholcer koji je osvojio prsten prije dvije godine. 

Imaju problem sa nekolicinom igrača sa druge strane tridesetih koji očekuju nove ugovore. Da li bi to značilo kretanje u novi ciklus, stvaranje novog tima?

Sve zavisi od Janisa, ali na Zapadu postoje dva jaka kandidata, jedan je Portland, nije tajna da žele da upare Lilarda sa njegovim prijateljem Grkom.

Ali, za razliku od tima iz Oregona, Golden Stejt ima bolje mamce, više toga da ponudi. Naime, prema nekim informacijama oni bi u Viskonsin poslali Drajmonda Grina, Kumingu, Viginsa i prve pikove 2023. i dvije godine kasnije. To bi omogućilo Baksima potpunu rekonstrukciju, Vigins ima 28 godina, ulazi u “prajm”, Kuminga je veliki projekat za budućnost, dva pika prve runde, uz liderske sposobnosti Grina i iskustvo nekolicine igrača poput Midltona, Holideja stvorili bi neki miks mladosti i prekaljenih igrača. Ali, pitanje je kako bi se to složilo i da li bi odmah bili konkurentni. 

Sa druge strane, Janis, Kari i Tompson djeluje kao san, kao nova velika trojka lige, mada sigurno da ovakvi projekti automatski ne znače titulu. Ali, Voriorsi bi mogli da pruže šansu Stefu da produži svoj legat i počne sa novom dinastijom u poznim godinama karijere. 

Janis je vjerovatno raspoložen za tu opciju, ali Baksi imaju posljednju riječ.

(nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...