Search
Close this search box.

Tragična smrt Šabana Julardžije iz Bareva: Život posvetio stočarstvu

Podijeli članak:

Jučer je Šaban Julardžija, 44-godišnji stočar iz Bareva kod Jajca, tragično izgubio život na svojoj farmi. Nesretnim slučajem, napao ga je bik, nanijevši mu teške povrede od kojih je odmah preminuo na licu mjesta. Šaban je bio poznat po svojoj strasti prema stočarstvu i predanosti životu na selu, a njegova smrt duboko je potresla Jajce, piše Jajce Online.

Jajčanin izgubio život zbog uboda bika

 

Prije dvije godine, YouTube kanal Srednja Bosna posjetio je Šabanovu farmu, gdje je govorio o svojoj povezanosti sa stočarstvom, razvojem ove djelatnosti i životu na selu.

U tom intervjuu, Šaban je izražavao svoju ljubav prema poslu koji je obavljao dugi niz godina. Bio je jedan od rijetkih u svom kraju koji se bavio uzgojem i prodajom volova, posjedujući 26 goveda, kako muških tako i ženskih.

Šaban je uživao u svakom danu provedenom na svojoj farmi. Njegova predanost poslu i ljubav prema životinjama bili su očigledni svima koji su ga poznavali. Govorio je da mu nije mrsko raditi posao koji voli, i da ga ništa ne može spriječiti da nastavi raditi dok god je živ. Njegov trud i predanost inspirirali su mnoge u zajednici.

Dženaza-namaz, tragičino nastardalom Šabanu Julardžiji bit će klanjana sutra poslije ikindija-namaza na mezarju Brđani, s početkom u 17.30 sati.

 

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...

Nakon što je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen budžet institucija...

Vozač iz Bosne i Hercegovine učestvovao je danas u teškoj nesreći do koje je...