Topić se sastao s vjerskim poglavarima s područja općine Jajce

U kabinetu predsjedatelja OV Jajce Josip Topić održao se sastanak s vjerskim poglavarima s područja općine Jajce.

– Bila mi je čast danas, a po mom pozivu, održati sastanak s predstavnicima vjerskih zajednica u Jajcu: gvardijanom Franjevačkog samostana Sv. Luke u Jajcu, fra. Vinkom Markovićem, glavni imamom Medžlisa Islamske zajednice Jajce Zehrudinom ef. Hadžićem, župnikom župe Sv.Ive u Podmilačju fra. Filipom Karadžom i parohom jajačkim Miladinom Samardžićem, rekao je Topić.

Na sastanku se razgovaralo o značaju i ulozi vjerskih zajednica u Jajcu, suradnji i doprinosu Općinskog vijeća Jajce i Vjerskih zajednica. Zatim o obnovi i izgradnji vjerskih objekata, posebno objekata koji su proglašeni nacionalnim spomenicima. Posebno je izrečena podrška svih prisutnih za izgradnju pravoslavne crkve u Jajcu.

Također, razgovaralo se o mogućoj suradnji sakralnih i profanih institucija, i doprinosu vjerskih zajednica i autoriteta u borbi protiv pošasti postmoderne. Adekvatno odgovoriti izazovima vremena i potrebama mladih danas je jedan vid borbe protiv devijacija.

– Zahvaljujem se za doprinos vjerskim zajednicama koji su stup društva u ovim teškim vremenima, kada nam svuda treba duhovna hrana, poručio je Topić.

 

 

(Jajce Online)