Search
Close this search box.

Topić: Odbačena tužba HDZ 1990 Jajce

Podijeli članak:

‘- Poštovani sugrađani,

nakon višemjesečnoga obmanjivanja javnosti od strane pojedinih vijećnika OV Jajce i „lova na vještice“, a tijekom kojeg se na svaki način pokušavalo diskreditirati rad OV Jajce i mene osobno kao predsjedatelja, osjećam obvezu izvijestiti Vas o sudskom epilogu navedene medijske hajke.

Po tužbi našeg nekadašnjeg političkog partnera, HDZ 1990, kojom je putem odvjetnika iz Banja Luke traženo poništavanja Rješenja OV Jajce o imenovanju Povjerenstva za izbor u regulirana tijela općine Jajce, Kantonalni sud u Novom Travniku donio je 25. ožujka 2022. godine Rješenje kojim se tužba ODBACUJE (tekst Rješenja u nastavku), bez prava žalbe.
Osim toga, ista politička stranka podnijela je putem odvjetnika iz Banja Luke zahtjev za provođenje inspekcijskog nadzora nad radom OV Jajce, a povodom istih optužbi. Inspekcijski nadzor je obavljen 7. travnja od strane Glavnog kantonalnog upravnog inspektora i tom prilikom nisu konstatirane bilo kakve nepravilnosti u radu OV Jajce.
Nakon svega navedenog, moramo se zapitati koji su sljedeći „pravni“ koraci u pravcu opstruiranja rada Općinskog vijeća Jajce.

Na kraju želim naglasiti da je aktualni saziv općinskog vijeća Jajce pokazao veliku odgovornost spram svojih sugrađana i aktualnih problema u gradu Jajcu. Do sada je održano osam (redovitih i tri (3) svečane sjednice na kojima su donesene brojne odluke od vitalnog interesa za naš grad.

Kako bi naši građani osobno mogli imati uvida u rad svih naših vijećnika, osobno ću se založiti da već sljedeća sjednica Vijeća bude uživo prenošena. Dragi sugrađani, nadam se da će Vaš izravan uvid u sva događanja na sjednicama Vijeća potaknuti pojedine vijećnike da se više bave rješavanjem naših gorućih problema nego pokušajima prikupljanja političkih poena putem izmišljenih afera.

Svim sugrađanima katoličke vjeroispovijesti želim sretan Uskrs, a svim sugrađanima muslimanske vjeroispovijesti želim da ostatak mjeseca Ramazana provedu u krugu svojih porodica u sreći, zdravlju i blagostanju!

 

Predsjedatelj OV Jajce Josip Topić

(Predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce Josip Topić)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...

Francuski Luvr mogao bi da premjesti “Mona Lizu” u posebnu podrumsku prostoriju da bi...

Demineri su u protekloj godini očistili prostor od više od dva miliona kvadratnih metara...

Deficit javnih finansija u eurozoni iznosio je 516,3 milijarde eura ili 3,6 posto bruto...