Tokić: U Jajcu se nezakonito biraju direktori!?

Podijeli članak:

‘- Jučer, (09.10.), je bilo točno četiri mjeseca otkako sam službeno uputio zahtjev Općini Jajce odnosno predsjedavajućem OV za preispitivanjem zakonitosti odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje u regulirana tijela Općine.

Iako u 4 mjeseca nitko u Općini nije dao odgovor na naših nekoliko puta postavljena pitanja je li ta Komisija imenovana u skladu s važećim Zakonom ili nije?!

Ta komisija radi, premda nije imenovana u skladu sa Zakonom što je potencijalni skandalozan dokaz da predsjedavajući nema veze sa zakonskim propisima.

Predsjednik te Komisije je Anto Brtan. Nesuđeni načelnik Jajca koji se sada spušta na tako niske grane, da je htio vladati gradom, a sad si je dozvolio da je upitna zakonitost njegovog predsjedavanja i članstva neke tamo Komisije. Toliko o našem HDZ-u BiH. Živio načelniče s najmanje glasova!

Taj isti Anto je ravnatelj “Agencije”. To vam znači da on sada bira Upravni odbor Agencije koja bira ravnatelja. Znači čovjek bira sam sebe, što je van svake pameti, a vjerujem i Zakona! Nije uspio biti načelnik pa pokušava biti doživotni direktor.

Zakon jasno propisuje da tu Komisiju moraju sačinjavati zaposlenici Općine, a kolega vijećnik Vlatko Saraf je također član Komisije iako u poslovnom smislu nema veze s Općinom te i njegovo imenovanje krši Zakon!

Predsjedavajući, Topić je na ovo bio upozoravan mjesecima prije i nije učinio ništa da spriječi nezakonitost koja se svima nama odvija pred očima. HDZ BiH na ovaj način suprotno Zakonu bira direktore i postavlja samo one koji slušaju.

Pozivam još jednom predsjedavajućeg da preispita svoj mandat, da preispita zakonitost odluka koje donosi, da nekad pročita ono što bi trebao raditi i po kojim propisima. Ukoliko se dokaže nezakonitost imenovanja to će biti velika ljaga i mrlja za ovo vijeće i za ovog predsjedavajućeg i njegovu HDZ BiH “sektu”, napisao je Stipe Tokić, vijećnik i predsjednik HDZ 1990 Jajce.

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...