Tokić: Je li razumno da se ministrima povećaju plaće na 3.000 KM?

Podijeli članak:

Zbog nagomilanih problema u zdravstvu i najave generalnog štrajka liječnika reagirao je i Stipe Tokić, predsjednik OO HDZ 1990 Jajce i zamjenik predsjednika HDZ 1990:

– Ovih dana svjedoci smo najave generalnog štrajka liječnika u zdravstvu.

S druge strane javnost je mogla svjedočiti još jednom kako vlast bez ikakve empatije radi povećanje plaće ministrima i zastupnicima.

Ono što se u javnosti moglo čitati nakon najave generalnog štrajka liječnika su izjave Ante Matića, ministar zdravstva i socijalne politike KSB, koji se poziva na činjenicu kako bi štrajk mogao biti rješavan sudskim putem.

Tako u jednoj od svojih izjava naglašava kako će liječnici naći razuma da prihvate da je to realnost u ovom trenutku i već odmah nakon toga najavljuje kako bi u konačnici sud mogao procijeniti što je realno, a što ne. Ovakva jedna izjava osobno mi ima prizvuk prijetnje liječnicima prije nastavka pregovora najavljenih za četvrtak ,ali i sugerira kako su liječnici nerazumni.

Bilo bi dobro kada bi ministar Matić prvo krenuo od sebe i komentirao nam je li razumno da se ministrima povećaju plaće na 3.000 KM. Nakon toga valjalo bi se prisjetiti i problema s koncesijom u Mošunju koja nažalost je samo privremeno zamaskirana, a nikako riješena koja je eskalirala upravo zbog “razumne” odluke Vlade KSB.

I umjesto da Matić na svaki način pokuša zadržati naše liječnike, jer svjedočimo o najavi odlaska pojedinih dugogodišnjih liječnika što je porazno, on javno iste poziva na razum.

Za kraj što se tiče štrajka, zdravstveni sustav je nasljeđe svih nas, a ne privatno vlasništvo i važno je pronaći kompromise i zadržati liječnike kao najvažniju kariku u zdravstvu i opsežno zajednički pristupiti sveobuhvatnoj reformi zdravstvenog sustava u kojoj će zdravstveni djelatnici pa tako i liječnici biti vrednovani na temelju svog rada, a ne na temelju sudjelovanja u radu neke političke organizacije, stoji u izjavi zamjenika predsjednika HDZ 1990 Stipe Tokića

 

 

(Centralna.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...