Tokić iz Jajca jedan je od glavnih zagovornika raskida koalicije

Podijeli članak:

Kako je potvrdio naš vrlo pouzdani izvor iz Travnika koaliciji između dva HDZ-a u središnjoj Bosni za nekoliko dana dolazi kraj.

Otkriva da će se to dogoditi već sljedećeg tjedna, a na tu radikalnu odluku se odlučio, kako dalje navodi, Županijski odbor HDZ-a 1990 i u tome imaju potporu vrha stranke u Mostaru.

Prevara

Dva su ključna razloga za raskid, ionako iznuđenog, hibridnog političkog braka koji je sklopljen nakon zadnjih parlamentarni izbora pod žešćom manipulacijom lažnog svehrvatskog jedinstva s krucijalnim ciljem da Čovićev HDZ BiH spriječi ulazak DF-a Željka Komšića u županijsku vladu.

U HDZ-u 1990 nisu mogli više podnositi višemjesečnu političku torturu i poništenja i izigravanje potpisanog sporazuma o partnerstvu između dvije stranke. Naime u ‘devedesetci’ tvrde da je HDZ BIH bolje surađivao u praksi sa SDA i da je često zabijao nož u leđa svojoj partnerskih hrvatskoj stranci.

Tri su drastična primjera za to. Sramno i neprihvatljivo jednostrano povećanje paušala vijećnicima u Travniku u dogovoru sa SDA i podmetanje klipova kod izbora i funkcioniranja općinski vlasti u Jajcu i Busovači.

Vrh HDZ-a 1990 podržava raskid suradnje s HDZ-om BIH, ali ostaje vidjeti hoće li se takva rigorozna mjera donijeti i na najvišim stranačkim instancama.

Tokić najveći zagovornik

Rasprava o tome će vjerojatno biti, jer je zamjenik predsjednika Stipe Tokić iz Jajca, koji je jedan od glavnih zagovornika raskida koalicije u središnjoj Bosni. On je osobno osjetio ta podmetanja iz stožerne stranke i tu perfidnu koaliciju između HDZ-a i SDA.

Važno je napomenuti da HDZ 1990 ne namjerava ugroziti vlast županijske Vlade u središnjoj Bosni, ali je sigurno da neće automatizmom podržavati lutanja i štetnu politiku HDZ-a BIH u nekim lokalnim sredinama. Posebno osjetljivo će biti u Vitezu gdje ‘devedesetka’ sa svoja dva vijećnika i 11 vijećnika HDZ-a BIH održava većinu u općinskom vijeću.

 

 

(Dnevni.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...

Samo četiri sata nakon što ste pojeli orahe ili popili orahovo ulje, poboljšali su...