Tokić: HDZ je danas odbio prijedlog koji povećava transparentnost rada OV Jajce

Nakon prve i odmah prekinute sjednice OV Jajce oglasio se i predsjednik HDZ 1990 Stipe Tokić. Evo što je na svom Facebook profilu napisao:

Nakon današnjeg prijedloga da u sastav Komisije za izbor i imenovanja u regulirana tijela općine uđu kadrovi svih političkih stranaka koje imaju klub, kako bi rad te komisije bio što transparentniji i bolji, naišlo se na otvoreno negodovanje od strane zamjenika predsjedatelja OV, a stav zamjenika je i predsjedavajući usvojio također kao svoj, kao i kolega predstavnik kluba HDZ-a BiH, iako nije obrazložio zašto je protiv.

Zloupotreba te komisije bi dovela do legaliziranja političkog obračuna i smjenjivanja i “rezanja glava” političkim neistomišljenicima, bez obzira na stupanj obrazovanja i ostale kvalitete kandidata za pozicije u rukovodećim mjestima u našim institucijama.

Prijedlog kojeg sam predložio povećava transparentnost u radu te komisije na koju vodeća stranka u Hrvata stalno poziva, a sama je se očito ne drži. Toliko o nama!

Predložio sam ovaj model iako sam znao da će to jedna od vladajućih stranaka odbiti da bi se obračunala sa svim kadrovima HDZ 1990 zbog našeg prava na mišljenje i djelovanje.

Posebno želim pohvaliti ljude/kolege iz oporbe koja je pokazala strašan gard nedopustivši da bilo koja stranka zavlada tek tako, i provodi samovolju na bilo kojem mjestu, a na štetu sviju, napisao je Tokić.

 

 

(Centralna.ba)