Tokić: Gospodo, plaćeni ste javnim novcem!

– Komisija za Statut i propise, kojoj je upućen zahtjev da provjeri, preispita i da pošalje svoje pravno mišljenje na naš upit oko zakonitog/nezakonitog imenovanja, odnosno jesu li određena imenovanja imenovana u skladu sa zakonom ili nisu, to nije učinila.

Naš stav je iznesen javno, pozivamo se na Zakon i smatramo da Komisija za izbor i imenovanja u regulirana tijela Općine nije imenovana u skladu sa Zakonom.

U prilogu je odgovor:

Ne trebate biti pravni stručnjak da vidite da je Komisija za Statut i propise (čiji će članovi evidentno biti pod povećalom narednih nekoliko dana) samo citirala članak Zakona na koji se pozivamo već dugo vremena, i da nije uopće rekla svoje mišljenje, odnosno jesmo li u pravu ili nismo, već se pokušava izmigoljiti i nadati se da Devedesetka nije baš toliko luda da ode u krajnost, i da i njih pozove na odgovornost.

Ovo mišljenje je citiranje Zakona o kojem vjerujem da sada svi sve znaju, a Komisija je, eto Zakon predstavila kao svoje mišljenje. Domišljato, ali smiješno, jer nismo tražili članak Zakona već vaš stav po našem zahtjevu, a to trojac Komisije za Statut i propise pokušava izbjeći.

To je trojac koji skriva vladajuću koaliciju od Zakona ne davajući mišljenje, jer s jedne strane imate Zakon, a s druge strane imate vladajuću koaliciju koja ih je postavila na te pozicije koje su plaćene, a koje oni ne izvršavaju – namjerno, svjesno i očito.

Gospodo, PLAĆENI ste javnim novcem da svoj posao obavljate, pravo ne bi trebalo biti politizirano već vrlo jasno, i ovaj posao što HDZ 1990 trenutno radi je ustvari vaš. Dizanjem ovog kompletnog slučaja na puno višu razinu, povući će se pitanje i vaše odgovornosti u svemu ovome jer ste kao neovisno tijelo trebali dati odgovor za koji ste plaćeni, a ne citirajući nas.

P.S. Nadam se da bar, kad vas kolege i prijatelji pitaju zašto skrivate koaliciju od Zakona, za njih imate neko pravno objašnjenje bolje od ovog, napisao je Stipe Tokić, vijećnik HDZ 1990 Jajce.