Tokić: Čavara je od 2000. godine u visokoj politici BiH, kladim se da još od tada šalje snažne poruke

Podijeli članak:

Zamjenik predsjednika HDZ 1990 i nositelj liste te stranke za Federalni parlament Stipe Tokić komentirao je “snažne poruke” koje je uputio Predsjednik FBiH Marinko Čavara, kako prenosi portal hrvatski.ba

“Smiješne su mi te tvrdnje o “snažnim porukama”. Budimo realni, te navodne snažne poruke mi slušamo od kada je ova generacija političara na sceni. Čavara je u visokoj politici mislim još od Općih izbora 2000. godine. Vjerujem da su se i tada jednako kao i danas slale te snažne poruke. Mi slušamo te poruke godinama, uvijek jedne te iste. Kako ih rješavaju i kako se bave njima vjerojatno će dočekati mirovinu u njihovom rješavanju.

Stiče se dojam da naši politički oci uživaju u planiranom kaosu u BiH jer navedene teme vješto ih održavaju na vlasti čitava desetljeća. Dijete vrtićke dobi postalo je čovjek od 25 godina slušajući jedne te iste fraze i snažne poruke koje nam šalju. Mogu razumjeti da su neka pitanja važna i teško rješiva, koja traže vrijeme i dogovore. Ali nisu sva politička pitanja te vrste. Prošlo je mnogo vremena u tlapnjama koje ćemo slušati ovih dana.

O svemu treba govoriti, ali kada ćemo čuti da je urađeno nešto dobro, da su negativni trendovi preokrenuti, da su nešto napokon riješili? Puno je do ljudi, a često i do okolnosti. Marinko Čavara je na političkoj sceni duže od 20 godina, vjerojatno je na isti način govorio kada je prvi put bio kandidat kao i danas.

Od kada se tog čovjeka nešto pita i od kada je prvi puta dobio povjerenje građana teško da išta mogu izdvojiti kako bi pohvalio. Od kada je on predsjednik busovačkog HDZ-a Hrvati nisu imali načelnika, niti je ikada dobio izbore u srazu s kandidatom SDA. Hrvatska pozicija u Busovači je iz ciklusa u ciklus slabila, a njegova karijera je napredovala.

Neke općine iz okruženja su se trznule u tom smislu, Busovača još uvijek stoji, a on nam šalje “snažne poruke”. Čak ni mnogi birači HDZ-a ne podržavaju takav smjer i kažnjavaju ga glasujući za kandidata Bošnjaka. Zato je potrebna alternativa i mi smo je ponudili, a u Čavarinoj Busovači smo možda i najglasniji, a neka on i dalje šalje snažne poruke.”

(hdz1990.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...