Search
Close this search box.

Terzić nakon 22 godine odlučio: Opraštam se od dresa reprezentacije

Podijeli članak:

Legenda bh. rukometa Mirsad Terzić saopćio je da se oprašta od najdražeg dresa nakon 22 godine.

– Dragi prijatelji, ljubitelji sporta i navijači Bosne i Hercegovine, a posebno rukometne reprezentacije, sve vrijeme znao sam da će doći ovaj trenutak, ali sam uporno odbijao da razmišljam o njemu: Trenutak u kojem moram obznaniti jednu od najtežih odluka u mojoj rukometnoj karijeri! Nakon 22 godine igranja u reprezentaciji BiH, tokom kojih sam proživio neka izuzetna, ali i manje lijepa iskustva, došao je trenutak kada moram reći da je došao kraj moje reprezentativne karijere – poručio je Terzić.

Dvodecenijski staž

Dodao je da je na svoj dvodecenijski staž u reprezentaciji veoma ponosan te da se čak osjeća i privilegovanim.

– Volio bih da smo se tokom ovoga perioda svi imali priliku mnogo više radovati. Neki porazi bili su toliko razočaravajući, ali odustajanje nikada nije bila opcija. Ponos koji me obuzimao nastupajući pred najsrčanijom rukometnom publikom u Evropi kada igra reprezentacija, bio je veći i snažniji od svih nedaća kroz koje smo prolazili nerijetko bez prave podrške vlasti i prepušteni sami sebi – naveo je Terzić.

Naglasio je da osjeća satisfakciju da je reprezentacija učestovala na tri velika takmičenja, uprkos svim nedaćama.

– Moram reći i to da odluku o kraju reprezentativne karijere nisam donio ishitreno, niti je ona plod spoljašnjih faktora koji svakako nikada nisu ni bili kamen spoticanja da se odazovem na svaki poziv, bez obzira bio povrijeđen ili ne, bez obzira kakav status imao kod bilo kojeg selektora! Još prije Evropskog prvenstva znao sam da ću u Njemačkoj odigrati svoje posljednje utakmice, ali sam odugovlačeći da to podijelim s javnosti smatrao da će mi biti kudikamo lakše. Nije – poručio je.

Nesebična podrška

Zahvalio se svima te poručio da će Rukometnom savezu BiH biti na usluzi.

– Na kraju bih se želio zahvaliti svima koji su nesebično pružali podršku i meni i reprezentaciji, svojoj porodici, svim dobronamjernim navijačima, brojnim selektorima i još brojnijim saigračima s kojima sam dijelio lijepa, a i manje lijepa iskustva i emocije i koji su zaslužni za nezaboravne trenutke i uspomene. Ne smatram da sam reprezentaciji BiH dao sve. Želim joj svu sreću i mnoge uspjehe u budućnosti. Uvijek ću biti njen frenetični navijač, ona će uvijek biti dio moga postojanja i uvijek ću njoj i Savezu biti na usluzi u bilo kojoj ulozi. Hvala – zaključio je.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hercegovac Jozo Soldo svestrani je kreativac. Soldo je svoj hobi izrade industrijskih lampi i...

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....