Tatarević pobjednik božićno-novogodišnjeg, a Crnoja brzopoteznog turnira

Podijeli članak:

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u Domu kulture, dana 29.12.2022. godine odigran je tradicionalni božićno- novogodišnji šahovski turnir.

Na početku turnira prigodnim riječima obratio se predsjednik Kluba Zoran Crnoja, čestitavši svim igračima koji slave Božić i nadolazeću Novu godinu, zaželjevši dobru igru svim prisutnima na turniru i uspjeh na svim drugim područjima djelovanja.

Turnir na kojem je nastupilo 25 igrača iz Šipova, Jajca, Bugojna i domaći igrači iz dijaspore odigran je u devet kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg božićno- novogodišnjeg turnira je Adin Tatarević iz Jajca sa osvojenih 7 bodova, ispred Muharema Robovića iz Bugojna sa 6,5 bodova. Treće mjesto osvojio je Jozo Crnoja sa 6 osvojenih bodova koliko su osvojili i četvrtoplasirani Đemil Mecavica, petoplasirani Nihad Ohran i šestoplasirani Josip Maričić, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Sedmo i osmo mjesto zauzeli su Vojo Crepulja i Lovro Martinović sa 5,5 bodova. Daljnji poredak:Miroslav Jovišević, Dalibor Bungić, Ivan Marčeta, Esad Imamović i Ilija Martinović sa 5 osvojenih bodova, itd.

Novčane nagrade petorici prvoplasiranih igrača uručio predsjednik kluba Zoran Crnoja.

Nakon prigodne zakuske uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“ u sedam kola po švicarskom sistemu na kojem je nastupilo 14 igrača.

Pobjednik turnira je Jozo Crnoja, igrač ŠK Jajce sa 5,5 osvojenih bodova ispred Adina Tatarevića sa 5 osvojenih bodova koliko je osvojio i trećeplasirani Miroslav Jovišević, igrač ŠK Vitorog iz Šipova, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima.Daljnji poredak: Nihad Ohran, Lovro Martinović, Ivan Marčetai Đemil Mecavica sa 4 osvojena boda itd. Trojica prvoplasiranih novčano nagrađeni.

Ovom prilikom izražavam zahvalnost na izuzetno fer i korektnoj igri, poručili su iz ŠK “Jajce”.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U prvom kvartalu ove godine, Jajce je doživio razne demografske događaje koji su utjecali...

U Mugli, jednoj od najpopularnijih primorskih destinacija u Turskoj, ovog ljeta očekuju veliki broj...

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo zaplovio je danas u bračne vode sa svojom...

Jajački Kraljevi su u sezoni 2022/2023 nastupali sa šest različitih selekcija i odigrali 111...

Pozorišne igre Bosne i Hercegovine, najstariji festival profesionalnih pozorišta u BiH, bit će održan...

Sjednica Skupštine opštine Mrkonjić Grad prekinuta je danas nakon što je odbornik Sergej Milanović...