Tatarević dvostruki pobjednik bajramskog turnira

Podijeli članak:

U prostorijama Šahovskog kluba “Jajce” u Domu kulture, dana 24.aprila 2023. godine odigran je šahovski turnir povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama.

Na početku turnira u ime organizatora ŠK „Jajce“ prisutne je pozdravio gospodin Adin Tatarević i čestitao Bajram svima koji ga slave i izrazio srdačnu dobrodošlicu svim igračima.

Turnir na kojem je nastupio 21 igrač iz Šipova, Ribnika, Donjeg Vakufa i Jajca odigran je u sedam kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg Bajramskog turnira je gospodin Adin Tatarević, član ŠK Jajce s impresivnom igrom i maksimalnim učinkom od 7 osvojenih pobjeda u sedam kola., ispred Miroslava Joviševića iz Šipova sa 5,5 osvojenih bodova. Treće mjesto je osvojio Vojo Crepulja sa 5 osvojenih bodova koliko je osvojio i četvrtoplasirani Josip Maričić, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Peto mjesto osvojio je Goran Kevac iz Ribnika sa 4,5 osvojenih bodova. Daljnji poredak: Ermin Junuzović, Denis Prasko i Mile Đukić sa 4 osvojena boda, Ismet Huskić, Edhem Ekmeščić,Duško Sakan i Esad Imamović sa 3,5 osvojena boda, itd.

Četverica prvoplasiranih igrača su prigodno novčano nagrađeni.

Nakon prigodne zakuske i tradicionalne bajramske baklave uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“, odigran u sedam kola na kojem je nastupilo 18 igrača. Pobjednik ovog turnira je Adina Tatarević sa 6 osvojenih bodova, koliko je osvojio i drugoplasirani Ermin Junuzović, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Treće mjesto osvojio je Josip Maričić sa 5 osvojenih bodova.Trojica prvoplasiranih su i novčano nagrađeni.
Daljnji poredak: Đemil Mecavica, Fahrudin Mecavica, Denis Prasko, Edhem Ekmeščić i Tode Pejić sa 4 osvojena boda, itd.

Posebno raduje forma prve ploče ŠK “Jajce”, i solidan nastup kadeta pred nastup na Kup natjecanju i Kadetskom prvenstvu ŠSHB narednog vikenda u Neumu.

Ovom prilikom izražavamo iskrenu zahvalnost načelniku Općine Edinu Hozanu na potpori u radu i aktivnostima ŠK „Jajce“, poručio je predsjednik kluba Zoran Crnoja.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...