Search
Close this search box.

Tandem iz BiH ukrao bicikle vrijedne 120.000 evra

Podijeli članak:

Njemačke vlasti podigle su optužnicu protiv državljana Bosne i Hercegovine koji su od decembra mjeseca krali električne bicikle i skutere, a čija je vrijednost 120.000 evra.

Oni su nakon opsežne policije akcije uhapšeni prije par dana, a njemački mediji navode da je riječ o 35-godišnjem muškarcu i 58-godišnjoj ženi.

Naime, još februara ove godine, policija u Hajlbronu je pokrenula opsežnu akciju jer su posljednjih mjeseci imali ogroman broj prijava ukradenih bicikala. Nakon detaljne istrage, ušli su u trag državljanima Bosne i Hercegovine. Otkrili su da je 35-godišnjak, koji živi u BiH, namjenski dolazio u Hajlbron i odsjedao kod 58-godišnjakinje odakle je odlazio u svoje pohode. Nekada je skoro svake noći krao po nekoliko bicikala.

Njih dvoje su uhapšeni prije par dana na adresi na kojoj je prijavljena 58-godišnjakinja, a gdje su pronašli 12 bicikala i dva skutera. Neki od bicikala su već bili očišćeni i spakovani za transport i preprodaju. Osumnjičeni su već smješteni u pritvor, a policija je proširila istragu i na okolna mjesta kako bi utvrdili da li je ovaj dvojac odgovoran i za slične krađe u okolini.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Istražioci iz više austrijskih policijskih agencija uspjeli su da razbiju još jednu narkobandu, koja...

U periodu od 2006. do kraja marta ove godine ukupni prihodi ostvareni po osnovu...

Vlasnik kompanije „Ekvator“ Đorđe Đoko Davidović, kupcima stotina stanova kojima je uzeo novac, a...

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako se iz godine u godinu...

Njemački fudbaler Toni Kros (Kroos) najavio je kraj karijere nakon ove sezone. Za Real...

Hrvatski teniser Ivan Dodig (39) susreo se u Mostaru s novim selektorom nogometne reprezentacije...