Search
Close this search box.

Tajni raj na najšarmantnijem otoku Kiklada

Podijeli članak:

Na samo 30 minuta vožnje gliserom od Atine, nalazi se otok Kea, kikladski dragulj koji čeka da bude istražen, prenosi Lux Life.

Netaknuti pejzaži

Sa svojim neravnim obalama, netaknutim pejzažima i stalnom populacijom od gotovo 2.300 stanovnika, Kea je dugo bila cjenjeno mjesto za odmor za Atinjane koji traže bjekstvo od gradskog života, a sada će postati oličenje luksuza i opuštanja s otvaranjem One&Only Kea Island u maju 2024.

Elegantno smješten iznad zaštićene uvale na zapadnoj obali otoka, One&Only Kea Island obećava iskustvo kakvo do sada niste imali prilike da vidite.

Dizajnirano da ponudi osamljenost, autentičnost i najbolji okus života na Egejskom moru, ovo odmaralište je najnoviji dragulj u kruni ultraluksuznog brenda One&Only. Nakon uspjeha One&Only Aesthesis na Atinskoj rivijeri, ovaj novi dodatak ima cilj da očara goste svojim neuporedivim šarmom i ljepotom.

Beskrajni pogled

Odmaralište se može pohvaliti sa 63 vile na litici koje je pažljivo dizajnirao poznati arhitekta Džon Hi. Svaka vila nudi predivan pogled na dramatične pejzaže i azurno Egejsko more, osiguravajući gostima osjećaj mira i spokoja.

Od bijelog mermera lokalnog porijekla do prozora od poda do plafona koji uokviruju beskrajan pogled na more, svaki detalj je pažljivo odabran kako bi pružio luksuzno, ali autentično iskustvo.

Za one koji traže još više privatnosti i prostora, One&Only Kea Island nudi ograničenu kolekciju od 40 privatnih kuća dostupnih za kupovinu. Ove ekskluzivne vile, inspirirane modernim grčkim dizajnom imaju od jedne do šest spavaćih soba i nude besprijekoran boravak, zajedno sa baštama, terasama za ručavanje i bazenima na litici.

Bogata tradicija

Nije samo smještaj ono što One&Only Kea Island čini izuzetnom destinacijom. Restorani i barovi ovog odmarališta slave bogatu kulinarsku tradiciju otoka, sa jelovnicima sačinjenim od sezonskih sastojaka lokalnih proizvođača. Bilo da večerate u Atriji, uživate u grčkoj kuhinji sa pogledom ili ispijate koktele u lobi baru Kosmos, svako kulinarsko iskustvo je putovanje okusa i otkrića.

Osim restorana, One&Only Kea Island nudi mnoštvo iskustava dizajniranih da urone goste u prirodna i kulturna čuda Kee. Od jedrenja do osamljenih plaža do istraživanja drevnih ruševina i podvodnih olupina, ne nedostaje avantura u koju se možete upustiti.

U srcu odmarališta nalazi se One&Only Spa. Ovdje gosti mogu da se prepuste prepoznatljivim tretmanima inspiriranim grčkom mitologijom i ljekovitim svojstvima prirodnih sastojaka, kao i da učestvuju u wellness programima osmišljenim za podmlađivanje i obnavljanje energije.

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vremena je sve manje, a nadležni u BiH nisu preduzeli sve mjere koje im...

Uprkos teškim ekonomskim vremenima, u Bosni i Hercegovini ipak postoje brojni svijetli primjeri uspješnih...

Jedan se čovjek iz sela kod Vareša sprijateljio s divljom životinjom koju očito redovito...

Heste li ikada čuli da muškarac i žena nisu htjeli doći na vlastito vjenčanje?

Struja skuplja, ali po blokovima i različitim tarifama. Aniliziramo: ko će i koliko plaćati?...

Оsim okupljanja predstavnika svih Sindikalnih organizacija zdravstva iz Republike Sprske, ranije su u štrajku...