Search
Close this search box.

“Tajne” doner-majstora: Šta se dešava s mesom kada se radnja zatvori?

Podijeli članak:

Prodavnice kebaba koje rade do kasno u noć često su omiljeno mjesto za gladne, bilo da je riječ o noćnom izlasku ili brzom rješenju nakon posla. Iako kvaliteta hrane možda nije uvijek vrhunska, ne može se poreći njezina privlačnost.

Ali jeste li se ikada zapitali što se događa s ostacima mesa nakon što je poslužen posljednji noćni kebab? Bivša radnica kebab restorana prelila je čašu na Redditu i otkrila tajne iza scene, piše Ladbible.

Prema insajderu, većina kebabo shopova prilično je rigorozna po pitanju zamjene ražnja za meso pred vrijeme zatvaranja. Međutim, kad mesa počne ponestajati, mogu upotrijebiti rubove, vrh i dno ražnja, što rezultira mješavinom nasjeckanih, kockica i narezanih komadića. To je posebno vidljivo kada meso izgleda napola zagrijano i hrskavo.

Da bi se meso sačuvalo preko noći, zamota se u nekoliko vrećica i čuva na sigurnom mjestu. Sutradan će radnik zagrijati meso i obrijati oko dva sloja. Unatoč početnoj zabrinutosti, meso je uglavnom sigurno za jelo zbog korištenih začina i začina. Međutim, obično se zagrijava samo još jedan dan.

Ostali Redditori potvrdili su ovu informaciju, dodajući da se na nekim mjestima meso hladi preko noći, dok se na drugima zamota u prozirnu foliju i zamrzne. ‘‘Lijeni‘‘ restorani mogu ostaviti meso vani ali ugledne prodavaonice kebaba poduzimaju odgovarajuće mjere opreza kako bi održale njegovu kvalitetu.

Dakle, sljedeći put kada budete uživali u kasnonoćnom kebabu, bolje ćete razumjeti što se događa iza pulta nakon što se vrata zatvore.

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Istražioci iz više austrijskih policijskih agencija uspjeli su da razbiju još jednu narkobandu, koja...

U periodu od 2006. do kraja marta ove godine ukupni prihodi ostvareni po osnovu...

Vlasnik kompanije „Ekvator“ Đorđe Đoko Davidović, kupcima stotina stanova kojima je uzeo novac, a...

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako se iz godine u godinu...

Njemački fudbaler Toni Kros (Kroos) najavio je kraj karijere nakon ove sezone. Za Real...

Hrvatski teniser Ivan Dodig (39) susreo se u Mostaru s novim selektorom nogometne reprezentacije...