Svečano otvorene ‘Male olimpijske igre’ u Jajcu

Podijeli članak:

U organizaciji Udruženja pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Jajce počele su četvrte po redu “Male olimpijske igre” učenika osnovnih i srednjih škola sa područja općine Jajce. Cilj ovog projekta je promoviranje zdravog načina života i tjelesne aktivnosti kod djece i mladih, ali i druženje i zabava.

Na otvaranju ovogodišnjih Igara, prisutnima se obratio profesor Salih Keljalić u ime Udruženja, te se zahvalio Općini Jajce koja je financijski podržala ovaj projekt. Općinski načelnik Edin Hozan je također prisustvovao ceremoniji otvaranja i poželio uspjeh predstavnicima škola, te proglasio Male olimpijske igre otvorenim.

U prvom danu natjecanja, učenici OŠ “Jajce” Kruščica osvojili su prvo mjesto u kategoriji dječaci – fudbal. U kategoriji srednjih škola bolja je bile ekipa Srednje strukovne škole Jajce.

Nakon sportskih nadmetanja, u zabavnom dijelu programa učesnike i goste zabavljao je mladi i perspektivni bend Euphoria.

Male olimpijske igre obuhvaćaju sedam različitih sportova: nogomet, odbojku, košarku, atletiku, šah, stoni tenis i streljaštvo. Odbojka će se održati u srijedu 26.4.2023. godine u 9:00 sati u gradskoj dvorani, dok će se košarka održati dva dana kasnije, u petak 28.4.2023. godine također u 9:00 sati, također u gradskoj dvorani. Atletika će biti održana na stadionu “Mračaj” u četvrtak 4.5.2023. godine u 9:00 sati, dok će se stoni tenis, streljaštvo i šah održati u petak 5.5.2023. godine u 9:00 sati u gradskoj dvorani.

Ova manifestacija je izvrsna prilika za djecu i mlade ljude da pokažu svoje sportske vještine i talent te se zabave i druže. Također, ove Male olimpijske igre podižu svijest o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života kod mladih, te su time od iznimne važnosti za cjelokupnu zajednicu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...