Search
Close this search box.

Svečano obilježen Dan općine Jajce

Podijeli članak:

Zajedničkim polaganjem cvijeća na spomen-obilježja i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Jajce danas je u Jajcu obilježen je 22. februar/veljača – Dan općine Jajce.

U prisustvu vijećnika i brojnih gostiju, u Jajcu je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce upriličena u povodu obilježavanja 22. februara/veljača Dana Općine Jajce. Datum je to prvog pisanog pominjanja grada Jajca 1396. godine u povelji iz Dubrovačkog arhiva.

Goste su prigodnim obraćanjima pozdravili Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić i građanima Jajca uputili čestitku.

U ime Vlade SBK/KSB na Svečanoj sjednici, svojim sugrađanima, obratila se i Božana Petrović ministrica pravosuđa i uprave. Biranim riječima Jajčane je pozdravio i Načelnik općine Busovača Asim Mekić, posebno pohvaljujući najveće bogatstvo koje je danas u Jajcu vidio: zajedničko polaganje cvijeća na Spomen obilježjima pripadnicima Armije R BiH i braniteljima HVO-a.

Dan općine je prilika da se nagrade najuspješniji pojedinci i kolektivi.

Priznanje „Počasni građanin Općine Jajce“ dodjeljuje se:  fra STIPI MARČINKOVIĆU

Fra Stipo Marčinković rođen je 1946. godine u Bilicama, opština Kotor Varoš. Osnovnu školu završio je u Kotor Varoši, Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, novicijat u Kraljevoj Sutjesci, a Filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu završava 1974. godine. Za svećenika je zaređen 3. februara/veljače 1974. godine. Bio je župni vikar u više župa u BiH. S mjesta župnika u Dobretićima, u ljeto 1991. godine, dolazi u Jajce i postaje predratni, ratni i poratni jajački župnik i gvardijan. Iste godine, u mjesecu novembru, u Jajce stižu izbjeglice iz tada okupiranog Slunja, iz Republike Hrvatske. Fra Stipe priskače u pomoć prognanicima, ali već tada sluti da bi rat mogao stići i u BiH, te počinje sa opskrbom organizacija Carits i Kruh sv. Ante. Dopremljenu pomoć dijelio je svima, ne gledajući na vjeru i naciju. Tokom rata bio je i dopisnik Prvog programa Hrvatskog radija. Padom Jajca 1992. godine, kao jajački župnik i gvardijan, kreće sa svojim sugrađanima u izbjeglištvo. Zaustavlja se u Trogiru gdje je vodio brigu za oko 5000 prognanika: Hrvata, Bošnjaka i Srba. U izbjeglištvu, u župi u Trogiru, vodi i župni ured Jajce u progonstvu i osniva karitativnu Udrugu „Kraljica Katarina – zajednica izbjeglih i prognanih Jajčana“. Šalje pomoć u sva područja gdje su bile veće zajednice Jajčana. U Trogiru je otvorio i ljekarnu za sve prognane, a novčano je pomagao obitelji poginulih i ranjenike. Kao prvi civil i novinar, s hrvatskom vojskom ulazi u oslobođeno Jajce 1995. godine, a već nekoliko mjeseci po oslobođenju Jajca pomaže uspostavu rada Crvenog križa Jajce. Zahvaljujući angažmanu fra Stipe 1997. godine u Jajce dolazi Njemački Caritas koji je u dvije godine obnovio gotovo 500 kuća na području Jajca. Fra Stipe je pomogao i obnovu Srednje strukovne škole. 2000. godine odlazi u Hrvatsku biskupiju, gdje je i danas župnik župe Sućuraj na otoku Hvaru. Za humanitarno djelovanje u ratu, izbjeglištvu i poslijeratnom periodu odlikovan je Spomenicom IV gardijske brigade Hrvatske vojske, te posebnom Zahvalnicom Crvenog križa Federacije BiH.

Priznanje: Plaketa Općine Jajce dodjeljuje se: KLUBU EKSTREMNIH SPORTOVA – RAFTING KLUB JAJCE

Rafting klub Jajce osnovan je 2008. godine kao izraz želje grupe zaljubljenika u ovaj sport sa ciljem afirmacije i promocije rafting sporta, rijeka Vrbasa i Plive, ali i prirodnih ljepota i turističkih potencijala našeg grada i očuvanja životne sredine i zaštita voda.  Jedna od aktivnosti s kojom se mogu pohvaliti je organizovanje ekoloških regata na Vrbasu, Plivi i Plivskim jezerima. Učesnici su na mnogim rafting regatama na našim rijekama i okruženju, a regata na rijeci Vrbas, koju organizuju svake godine svrstala se u sami vrh organizacije ovakvih događaja. U junu 2023. godine na rijeci Vrbas održana je jedna od najmasovnijih rafting regata. 17. Međunarodna regata okupila je učesnike iz cijelog svijeta, a domaćini, Rafting klub Jajce, pobrinuo se da učesnici iz Jajca ponesu najljepše uspomene. Dobitnici su Specijalne nagrade za učešće u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara u poplavama u maju 2014. godine. Kao prvi krenuli su u pomoć stanovnicima tada poplavljenog Maglaja. Nije izostala ni  pomoć Civilnoj zaštiti općine i Kantona u kriznim situacijama, za što su nagrađeni Pohvalama Kantonalnog štaba civilne zaštite i Civilne zaštite Općine Jajce. 2013. godine, u okviru rafting regate na Vrbasu organizovali su prve skokove s Vodopada, a tada revijalni skokovi, postali su pretača, današnjim takmičarskim skokovima s Vodopada Plive. A svi mi, ove zaljubljenike u rafting, pozdravimo, kada sa zastavom svoje države, upriliče promotivnu vožnju na Vrbasu i na taj način obilježe dva značajna praznika Dan nezavisnosti i Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Također, spustom niz Vrbas, isprate staru i na svojevrstan način obilježe dolazak Nove godine. Za uspješan 15-to godišnji rad, Općinsko vijeće Jajce, Rafting klubu Jajce dodjeljuje priznajnje Plaketa općine Jajce u želji da i ovo priznanje bude podsticaj budućem radu Kluba.

Priznanje: Plaketa Općine Jajce dodjeljuje se: MIRALEMU ZJAJI

Miralem Zjajo rođen je 7. novembra  1960. godine u Jajcu. Fudbalsku karijeru počeo je u lokalnom ligašu Elektrobosni, a nastavio u Iskri iz Bugojna, ondašnjem drugoligašu. 1985. godine potpisuje ugovor sa zagrebačkim Dinamom s kojim je tada već odigrao nekoliko prijateljskih utakmica. Međutim, njegov klub Iskra osporava ugovor i Zjajo nastavlja karijeru u bugojanskoj Iskri. Trenirao je u Dinamu, igrao u Crvenoj Zvezdi. Sa Iskrom je ušao u Prvu jugoslovensku ligu, a svi klubovi tadašnje velike četvorke željeli su u svojim redovima veznjaka Iskre. Najuspješnija u svojim nakanama je bila ipak Crvena Zvezda, najmoćniji i najjači klub u bivšoj Jugoslaviji za koji je odigrao službene utakmice u domaćem šampionatu, ali i u KUP-u pobjednika kupova 1985/86 godine. Karijeru nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama igrajući za Chicago Sting u malonogometnoj ligi. Vraća se u Evropu i nastupa za francuski Valensijen, belgijski Lijež i igračku karijeru završava u Švicarskoj i počinjne sa trenerskom karijerom. Miralem Zjajo, tada sedamnaestogodišnjak, ambiciozno je krenuo u nogometni svijet iz Ulice Rade Marjanca, a vratio se u rodno Jajce u isti kvart i ulicu koja danas nosi ime Kralja Tvrtka. Prošao je sve u životu, ali kako kaže ne žali ni za čim. „Moja sreća i moje zadovoljstvo danas je ovdje u Jajcu, u ovom vaktu u kojem živim“. Čovjek i fudbaler zbog kojeg su se osamdesetih godina sporila tri kluba koji su željeli u svojim redovima ovog čudesnog igrača, modernog veznjaka, u to vrijeme rijetkog znalca i trkača.

Priznanje: Plaketa Općine Jajce dodjeljuje se: UG GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA – STANICA JAJCE

Gorska služba spašavanja Stanica-Jajce uveliko je opravdala svoje postojanje i dala je značajan doprinos zaštiti i spašavanju građana i njihove imovine. Članovi Gorske službe bili su uvijek tamo gdje je trebalo i nesebično su pružali pomoć unesrećenima širom BiH. Od 2020. godine GSS Stanica Jajce djeluje u sastavu struktura zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara Civilne zaštite Općine Jajce. Objedinjuju tri spasilačke jedinice: za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom, za zaštitu i spašavanje sa visina i zaštitu od požara/dobrovoljne vatrogasce. Članovi su prošli obuke, posjeduju certifikate za pružanje pomoći prema svjetskim standardima, učestvuju na brojnim vježbama, ali i pružaju podršku timovima za spašavanje širom BiH. Početkom 2023. godine pripadnici Gorske službe spašavanja Stanica Jajce, pridružili su se timu spasilaca Gorske službe spašavanja FBiH i među prvima krenuli u pomoć narodu Republiku Tursku nakon što je ovu zemlju pogodio snažan zemljotres. Bili su na raspolaganju kolegama spasiocima turskog AFAD-a. 11 dana proveli su u misiji u Hatayu. Bila je to jedna od najopasnijih, ali ujedno i najhumanijih misija od osnivanja GSS Stanica Jajce. Volonteri, članovi ovog udruženja odgovorili su na sve pozive za pomoć u potragama i spašavanjima ljudskih života kako u Jajcu, tako i širom BiH. U više navrata vršili su potrage u najtežim vremenskim uslovima. Gorska služba spašavanja-Stanica Jajce dala je veliki doprinos tokom pandemije COVID-19 pomažući građanima Jajca. Neumorno rade na kontinuiranom educiranju spasilačkih kadrova,  provode aktivnosti edukacije školske djece za siguran boravak u prirodi. Dobitnici su brojnih priznanja, a najveće priznanje za ove momke i djevojke su spašeni životi. Oni su primjer da ovaj grad ima hrabre ljude velikog srca.

Priznanje: Plaketa Općine Jajce dodjeljuje se: FAHRUDINU JOLDIĆU

Fahrudin Joldić istaknuti je jajački privrednik. Rođen je 15. juna 1975. godine u Jajcu. Završio je Mašinski fakultet u Sarajevu. Danas se nalazi na čelu preduzeća A&F čiji je suosnivač i direktor. Specijalizaciju u svojoj oblasti završio na Univerzitetu u Japanu, a dodatno se usavršavao na univerzitetima u Roterdamu u Holandiji i Zagrebu u Hrvatskoj. Fahrudin Joldić dao je svoj veliki doprinos u odbrani naše države. Kompanija “A&F” d. o. o. osnovana je 2004. godine, a na čelu se našao mladi 29-godišnjak Fahro. Nastala je kao samostalno privatno preduzeće u saradnji s njemačkom firmom “Fella GmbH”. Osnovna djelatnost im je izrada mašina i mašinskih sklopova, kao i izrada hidromehaničke opreme za hidrocentrale. Od osnivanja pa do danas preduzeće ima kontinuiran rast proizvodnje i broj zaposlenih. Više od 40 visokokvalificiranih i motiviranih radnika čine stabilan temelj ovog preduzeća. U kolektivu na čijem čelu se nalazi Fahrudin Joldić proizvode se kućišta za elektromotore, hidromehanička oprema, spremnici i tankovi za brodove, usmjerivači od aluminija i mosurovi za tekstilnu industriju. S ponosom ističu da je „Mercedes“ veliki korisnik kućišta elektromotora proizvedenih u Jajcu. Svoje proizvode izvoze u Njemačku, Norvešku, Švedsku. Voditi ovakav jedan posao zahtijeva veliko odricanje, ali bez obzira na sve, kako kaže Fahrudin, u Bosni itekako ima posla i odavde se ne treba i ne mora ići.

Priznanje: Plaketa Općine Jajce dodjeljuje se: ATIFU KUČUKOVIĆU I DARIJU PUIZINI

Darije Puizina i Atif Kučuković prvi su jajački geolozi. U svom gradu završili su osnovnu školu, a potom i gimnaziju. Školovanje su nastavili na studiju geologije Sveučilišta u Zagrebu. Po završetku studija daleke 1966. i 1967. godine vraćaju se u svoj grad i započinju svoju profesionalnu karijeru. Kao mladi inžinjeri vrlo brzo ostvaruju zavidne rezultate u oblasti geologije, rudarstva i građevinarstva. Zahvaljujući njihovom stručnom angažmanu istraživanje mineralnih sirovina na širem području Jajca je intenzivirano. 1975. godine, kao iskusni geolozi, učestvuju u velikim građevinskim i  hidroenergetskim projektima, među kojima su HE Bočac, HE Višegrad, most Krk-Pag. Po odlasku u mirovinu njihovo prijateljstvo, uzajamno poštovanje i odanost struci rezultiralo je zajedničkom idejom da stečeno terensko i praktično znanje ostave svom gradu. 2012. godine, nakon trogodišnjeg prikupljanja uzoraka, kreirali su geološko-petrografsku i mineralošku zbirku pri Etnografskom muzeju Jajce, koja danas predstavlja kompletan geološki prikaz šireg područja jajačkog kraja, i kao takva čini unikatnu postavku u BiH. 2016. godine objavili su knjigu pod naslovom „Skriveno blago jajačkog kraja“ koja predstavlja osnovu za dalja istraživanja i dobru podlogu mladim geolozima. Danas, ova dva vrsna geologa, bez obzira na starost, 85 i 83 godine nisu prepreka da nastave sa terenskim istraživanjima. Pripremljene su nove knjige. Iako su već duže vremena u penziji/mirovini, saradnici su raznih stručnih institucija i ustanova nesebično dijeleći svoja znanja iz oblasti geologije, mogli i reći, njihove velike ljubavi.

„Nagrada 22. februar/veljača“ dodjeljuje se:  TOMISLAV RADIĆU

Tomislav Radić mladi je sveučilišni magistar inženjer ribarstva i lovstva i dobitnik dekanovih nagrada za najbolji uspjeh. Rođen je 13.2.2000. godine u Jajcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jajcu. 2018. godine upisuje preddiplomski studij općeg smjera na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru koji završava 2021. godine sa vrlo dobrim uspjehom. Tokom studija aktivno sudjeluje u promociji fakulteta i učestvuje na različitim radionicama i takmičenjima. Dobitnik je Dekanove nagrade Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru za školsku 2019/2020. godinu za najbolji uspjeh na preddiplomskom studiju. 2021. godine upisuje diplomski studij Ribarstva i lovstva na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji završava 2023. godine sa odličnim uspjehom uz posebnu pohvalu. Za ostvarene rezultate tokom školovanja, dobitnik je dekanove nagrade Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tomislavove rezultate i uspjeh tokom školovanja pratili smo svi, jer je tokom studija bio među najboljim stipendistima Općine Jajce sa najvišim prosjekom ocjena. Tomislavu želimo da svojim znanjem i vještinama doprinosi akademskoj i društvenoj zajednici, predano raditi, usavršava se i bude istinski promotor struke. Tomislav danas svoje znanje prenosi obavljajući volonterski staž u općinskim službama za upravu Općine Jajce. Izuzetni rezultati i uspjeh tokom školovanja krunisani dekanovom nagradom najbolja su preporuka i najsnažniji argument za dodjelu Nagrade 22. februar/veljača. Znanje je ipak najvrjednije blago koje treba čuvati.

Priznanje: Zahvalnica Općine Jajce dodjeljuje se: ARMINU SARAČEVIĆU –  AMERICI

Armin Saračavić, Jajčanin sa adresom u Njemačkoj, humanitarac velikog srca koji već duži niz godina, nesebičnim angažmanom doprema opremu za najosjetljiviju kategoriju našeg stanovništva. Njegova humana misija prema svome gradu vrijedna je svake pohvale. Armin je osigurao veliki broj invalidskih kolica na električni pogon i mnogo drugih, vrijednih pomagala za osobe s invaliditetom i u svoj grad dopremio veliki kontingent pomoći u opremi za osobe sa invaliditetom. Iako izvan granica naše zemlje, nikada nije zaboravio svoj rodni grad. Tražio je načina da pomogne svojim sugrađanima. Svakim danom shvatao je da osobe sa invaliditetom trebaju dodatnu pomoć. Nedostajala je oprema, posebno ona za koju je potrebno izdvojiti dosta sredstava. Donirana oprema je našim građanima, koji imaju potrebu za ortopedskim pomagalima, uveliko olakšala život i kretanje. Posebno je vrijedna donacija kolica na električni pogon i onih sa posebnim namjenama. Dio ove opreme uručen je Domu zdravlja Jajce, Općoj bolnici, Centru za socijalni rad i Crvenom križu Jajce, a Armin je u posljednjih nekoliko godina donirao opremu u vrijednosti od nekoliko stotina hiljada konvertibilnih maraka. Održavanje veza s Bosnom i Hercegovinom za našu dijasporu veliki je izazov u ovim vremenima. Oni odvažni se ohrabre, ulože trud i stečena poznanstva i ne zaboravljaju svoju domovinu i svoj grad. Jedan dio njih je i naš Armin. Svaki dan se neko od Jajčana kojima je doniranom opremom olakšano kretanje i život učinjen ljepšim, neizmjerno zahvaljuje. Iz ovih razloga cijenimo da naš Armin Saračević Amerika zaslužuje Priznanje Općine Jajce – Zahvalnica Općine Jajce, a Jajce može biti ponosno na svog sugrađanina Armina, koji iako daleko od svog Jajca, misli na jednu od najosjetljivijih kategorija u našem društvu. Uz veliko HVALA čestitamo našem Arminu.

Priznanje: Zahvalnica Općine Jajce dodjeljuje se: HARISU NUHANOVIĆU 

Haris je Jajčanin, naš sugrađanin, sa adresom u Danskom gradu Holstebro, koji je u proteklim godinama, kroz različite projekte, osigurao dolazak desetina šlepera robe. Dugačak je spisak opreme i sredstava koje je Haris u proteklim godinama uspio prikupiti, ne štedeći svoje vrijeme. Najzaslužni je za saradnju općina Jajce i Hostebro u Danskoj i osnivanje svjetskog Udruženja Jajčana „Vodopad“. Bezbroj je akcija koje je naš Beko pokrenuo i u kojima je prikupljana određena oprema i sredstva za institucije, udruženja i pojedince. U 2023. godini u Jajce je stigao i petnaesti kamion sa humanitarnom pošiljkom. Danska humanitarna organizacija na čijem čelu je naš sugrađanina Haris Nuhanović niz godina realizuje projekte podrške lokalnoj zajednici. Za JKP „Čistoća i zelenilo“ Jajce nabavljeni su kontejneri i kante za prikupljanje smeća. Bolnički kreveti za Opću bolnicu Jajce, školski namještaj za ovdašnje škole, šivaće mašine za radionicu KUD-a „Jajce“, perike i novčane donacije za UG „Nada“, oprema za prostorije Udruženja penzionera, prečistač za Planinarski dom Ćusine, samo su dio brojnih pošiljki opreme koja je u Jajce stigla iz Danske. Posebno je vrijedna hvala dobra saradnja sa Crvenim križem Jajce kojem je također isporučena određena količina invalidskih pomagala, bolničkih kreveta i opreme, te pružena velika podrška projektu Kućne njege Crvenog križa Jajce. U to ime, cijenimo da se grad Jajce bar na ovaj način treba zahvaliti svom sugrađaninu na svim dosadašnjim aktivnostima koje su imale za cilj pomoći stanovnicima Jajca. Haris Nuhanović – Beko zaslužuje Priznanje Općine Jajce – Zahvalnica Općine Jajce, a Jajce može biti ponosno na svog sugrađanina koji iako daleko od svog Jajca, misli na svoje sugrađane i svoj grad. U Harisovo ime priznanje je preuzeo sekretar Crvenog križa Jajce Jozo Bojanić.

Priznanje: Zahvalnica Općine Jajce dodjeljuje se: „VODOPAD LJUBAVI“ Udruženje/Udruga roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini s poteškoćama u razvoju

„Biti roditelj djece s poteškoćama je predivan, ispunjujući osjećaj koji od vas čini u isto vrijeme i najnježniju i najsnažniju osobu na svijetu! Naša djeca su naša radost i naša snaga, to je ono što povezuje sve okupljene u našoj maloj, posebnoj porodici“, poruka je ovo roditelja „Vodopada ljubavi“ iz Jajce koja je ujedno bila i vodilja da ovo Udruženje ponese priznanje Zahvalnica Općine Jajce. U želji da ova mala, najdivnija, najiskrenija bića učine sretnim i pokažu koliko mnogo ljubavi mogu pružiti ova djeca, roditelji, prijatelji i volonteri pokrenuli su 2017. godine inicijativu za okupljanje unutar udruženja koje će pomoći djeci s poteškoćama u razvoju u odrastanju. U martu 2018. godine formirano je Udruženje/Udruga „Vodopad ljubavi“. Udruženje/Udruga za pomoć djeci i omladini s poteškoćama u razvoju „Vodopad ljubavi“ uspješno djeluje već šest godina. Mjesecima su danonoćno radili kako bi danas imali velike rezultate iza sebe. Najteži period u radu bio je u vrijeme pandemije kada su morali prekinuti brojne aktivnosti, ali su se i u tom periodu lavovski borili da kod kuće nastave sami raditi sa djecom kroz naučene aktivnosti tokom dvije godine rada u Udruženju. Danas, nakon šest godina, sedam terapeuta radi sa gotovo četrdesetero djece različitih dijagnoza i potreba. Velika podrška radu Udruženja su i roditelji, a nije izostala ni podrška lokalne zajednice. Niz je sadržaja i aktivnosti kojima se ovo Udruženje može pohvaliti. Možemo reći kako već šestu godinu postižu cilj za ciljem. A onaj najveći je nove prostorije koje će Općina Jajce ustupiti ovom Udruženju u saniranom objektu stare zgrade dječjeg vrtića. Za sreću ne treba mnogo, tek lijepa riječ da izmami i osmijeh i suzu radosnicu. Hamza, Luka, Ahmed, Ivona…..imaju najdivniji osmijeh i znaju pokazati kako sreća može biti i samo u jednom zagrljaju. Ne traže mnogo, traže da budu ravnopravni dio društva, zajednice, da osjete da nisu sami i da nam pokažu kako uz nas mogu biti korisni dio zajednice. U želji da im pokažemo da nisu sami i da u radu Udruženja imaju podršku i svih građana Jajca Općinsko vijeće Jajce dodjeljuje im ZAHVALNICU OPĆINE JAJCE za sve što čine u svojoj humanoj misiji.

dan opcine 2024 22
Svečanost svojim muzičkim izvedbama uveličale su članice Zbora „Nikola Šop“ HKD „Napredak“ – podružnica Jajce pod vodstvom profesorice Katarine Ladan.
U povodu Dan općine Jajce položeno je cvijeće na Spomen fontanu oslobodiocima Jajca, Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima Jajca i Spomen obilježje poginulim braniteljima HVO-a i odata počast svim Jajčanima, i onim znanim i neznanim, svima koji su ginuli za slobodu našeg grada. U ime Općine Jajce cvijeće na spomen obilježja u Jajcu položili su Načelnik općine Edin Hozan i Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić.
dan opcine 2024 25 dan opcine 2024 24
dan opcine 2024 26 dan opcine 2024 29
Uz u Jajcu, uz Dan općine, po prvi put organizacije proistekle iz odbrambeno-oslobodilačkog rata zajednički položile cvijeće na Spomen obilježje poginulim braniteljima HVO-a i Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.
dan opcine 2024 27 dan opcine 2024 28
dan opcine 2024 30 dan opcine 2024 31
dan opcine 2024 33 dan opcine 2024 32
dan opcine 2024 34
Uz Dan općine Jajce štampali su i sedmo godišnje izdanje Informativnog biltena općine Jajce u kojem smo izdvojili najznačajnije projekte, događaje i manifestacije koje je u 2023. godini podržala, inicirala i realizovala Općina Jajce. Informativni bilten Općine Jajce uskoro će biti dostupan i u elektronskoj verziji na našoj web stranici.

 

(Općina Jajce)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Gradski stadion Ilijaš bit će domaćin ljetnog kampa “Barça Academy BiH”, koji u našoj...

Banjalučka policija je danas podnijela Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv lica...

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...