Search
Close this search box.

Sve je spremno za treći ‘Desant na Jajce’

Podijeli članak:

Dugo iščekivani Desant na Jajce počinje sutra, a festival otvara nastup fenomenalne Dubioze kolektiv koji će biti održan ispod Plivskog vodopada – jedne od najatraktivnijih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Na ovoj lokaciji nikada ranije nisu nastupali, a svim posjetiocima obećali su nezaboravan provod. Zabavnim videom pozvali su sve ljubitelje njihove muzike da im se pridruže, ali i da svoju kartu obezbijede što prije s obzirom na to da ih je ostalo još vrlo malo, a prostor ispod vodopada ograničenog je kapaciteta.

Mali broj karata ostao je i za koncerte Damira Imamovića, Buraka Yetera i After Affaira, a svi oni koji to još uvijek nisu učinili, svoju kartu za zagarantovano dobar provod mogu kupiti putem sistema Kupikartu.ba, te u samom Jajcu u Info centru Agencije Jajce, Hotelu Turist 98 i Pubu Svemirko. Ulaz na nastupe Zlijay, Indiga i DJ Soula je besplatan za sve posjetioce.

Ovogodišnji Desant na Jajce treći je po redu i nudi najbogatiji program do sada i to na tri scene, na lokacijama koje svojom ljepotom oduzimaju dah. Cilj Festivala, osim da se posjetioci dobro zabave uz nastupe svojih omiljenih izvođača, jeste i turistička promocija grada Jajca, koji s pravom važi za jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Festival traje tri dana, do nedjelje 28. augusta, kada je će posjetioce zabavljati popularni DJ Soul i Indigo u parku kod vodopada.

Uporedo s festivalom, u Domu AVNOJ-a bit će održane i reprizne projekcije nekih od najboljih filmova s ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, što je odlična prilika za sve koji su imali želju, a nisu imali priliku da pogledaju neki od filmova.

Još uvijek nije kasno za sve one koji nisu isplanirali vikend koji je pred nama da se zapute prema Jajcu, gdje će uz odličan muzički program, imati priliku da pogledaju i film, te da obiđu neke od atrakcija ovog kraljevskog grada.

Organizatori Festivala Desant na Jajce su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno- povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjobosanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH i Delegacije Evropske unije u BiH.

Ulaznice za koncerte Dubioze kolektiv, Damira Imamovića i Buraka Yetera i After Affair mogu se kupiti na ovom linku.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka