Sutra temperatura minus 10

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, od sutra se može očekivati pad temperatura zraka.

Na sjeveru zemlje kiša će preći u susnježicu i snijeg, a do kraja dana padavine će prestati. Za vikend se prognozira hladno i bez padavina.

U petak se na sjeveru očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima je moguć i slab snijeg. Jutarnja temperature zraka bit će između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

Prvi dan vikenda očekuje se umjereno do pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U periodu od 15. do 22. februara, prema raspoloživim podacima, očekuje se suho i stabilno, ali i vrlo hladno vrijeme. Period će karakterisati hladni dani.

Minimalne temperature zraka bit će od -12 i -6 na sjeveru, do 0 stepeni na jugu. Maksimalne temperature kretat će se između -8 i -3 na sjeveru zemlje, na jugu Hercegovine do 4 stepena.

 

 

(avaz)