Sutra press konferencija povodom 42. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH u Jajcu

Podijeli članak:

Pozorišne/Kazališne igre BiH su najznačajniji pozorišni događaj u Bosni i Hercegovini, koji okuplja pet do sedam najboljih predstava koje su premijerno izvedene tokom protekle sezone. Osim glavnog programa, Igre nude i prateći program koji se sastoji od izložbi, promocija knjiga, amaterskih i dječijih predstava, muzičko-scenskih komada te radionica glume za djecu i mlade. Ove godine, Igre će se održati u periodu od 1. do 8. jula 2023. godine, piše Jajce Online.

Organizatori ovog značajnog kulturnog događaja su Općina Jajce, Vijeće Igara i JU Dom kulture Jajce, a na čelu Organizacionog odbora je Načelnik Općine Jajce, Edin Hozan. Ove godine, selektorica Igara je Hasija Borić, koja je odgledala sve prijavljene predstave i saopćit će rezultate selekcije na press konferenciji koja će se održati u petak, 5. maja 2023. godine, u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu.

Nakon objave selekcije, na press konferenciji će biti najavljene ovogodišnje Igare, a novinarima će se obratiti Načelnik Općine Jajce i predsjednik Vijeća Igara, Edin Hozan, Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce, Josip Topić, selektorica 42. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH, Hasija Borić, te direktor JU Dom kulture Jajce i direktor Igara, Fikret Čančar.

Pozorišne/Kazališne igre BiH predstavljaju priliku za pozorišne trupe i glumce da pokažu svoje umijeće i kreativnost, a istovremeno predstavljaju važan kulturni događaj u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnje Igare u Jajcu obećavaju bogat program i uzbudljive predstave koje će ostaviti jak utisak na publiku.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...