Search
Close this search box.

Sutra počinje 8. međunarodni teatarski festival “Ljetne večeri Studio Teatra”

Podijeli članak:

Na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, u produkciji Studio Teatra, sutra počinje osmi po redu međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra koji će ove godine trajati pet noći i publici ponuditi ukupno pet predstava i to četiri za odrasle i jednu za djecu.

Festival otvara predstava “Sljedeći” u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, autora Terenca McNallya, a u režiji Miralema Zubčevića. U predstavi igraju prvak Narodnog pozorišta Sarajevo, glumac Mirvad Kurić i Mona Muratović.

Drugu noć festivala Ljetne večeri Studio Teatra publika će uživati u komediji Narodnog pozorišta Mostar “Ne igraj na Engleze”, autora Vladimira Đurđevića, a u režiji Emira Spahića. Adaptaciju teksta i dramaturgiju za predstavu je radio Adnan Lugonić dok u predstavi igraju Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

Treća noć festivala je rezervisana za predstavu “Pluća” nastale u koprodukciji Teatra EXIT Zagreb i Gradskog kazališta Sisak. Autor teksta je Duncan Macmillan, dok režiju potpisuje Aida Bukvić. U predstavi igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

Četvrta noć festivala je rezervisana za najmlađu publiku koja će uživati u predstavi za djecu “Mjesečeva šuma”, nastale u produkciji Kulturne scene Male stvari, Trebinje. Tekst i režiju potpisuje Željko Milošević, a u predstavi igraju Milica Salata, Ivana Ćeranić i Željko Milošević. Prije same predstave, od 19:00 sati, najmlađa publika će uživati u programu za djecu, plesnoj zabavi i zabavi sa balondžijom.

Petu noć festivala publika će uživati, sada već tradicionalno, u hit komediji Studio Teatra “Državni lopov” u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Ova komedija već 19 godina nasmijava publiku širom BiH, regiona i Evrope.

Festival Ljetne večeri Studio Teatra trajat će od 03. do 07. jula, a sve predstave će se igrati na Ljetnoj sceni Doma armije Preporoda u Zenici od 21:00 sat, osim predstave za djecu koja počinje u 20:30 sati. Rezervacije ulaznica za predstave moguće je izvršiti putem broja telefona 061 438 924, upitom na e-mail adresu studio.teatar@gmail.com ili kupovinom u festivalskom prostoru tokom trajanja festivala.

Također, sve informacije o samom festivalu Ljetne večeri Studio Teatra moguće je dobiti i na službenoj stranici Studio Teatra, kao i na službenim stranicama na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosanskohercegovački napadač Ermedin Demirović je asistencijom debitovao za Stuttgart u prijateljskom susretu protiv Fortune...

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote palo je više od...

Poznati bosanskohercegovački kantautor, muzičar i pjevač, Aldin Kurić, poznatiji kao Al'Dino, održat će svoj...

Adidas je povukao fotografije manekenke Belle Hadid iz reklama koje promovišu sportsku obuću koja...

Da kockanje kao navika i ovisnost ne poznje granice, pokazuju i najnoviji podaci iz...

Na ovogodišnjoj Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi (IMO), koja se ove godine održala u Velikoj Britaniji...