Sutra Dan žalosti u Jajcu

Podijeli članak:

Posljednji ispraćaj Senadu Poški (44), Elviru Čagalji (46) i Selvedinu Crncu (42) biće upriličen sutra ispred Doma kulture Jajce, gdje će se u 14 sati klanjati i dženaza-namaz, a ukopi će se obaviti u 15.30 sati na mezarju u Bistrici, Biokovinama i Šibenici

Na dan sahrane trojice nastradalih Jajčana, u našoj općini proglašen je Dan žalosti.

Zastave se spuštaju na pola koplja na zgradi Općine Jajce te na zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Općina. Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti, navodiJajce Online.

Elektronski i drugi mediji s područja općine Jajce dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Kod Mrkonjić Grada

Podsjećamo, u petak oko 19.43 u mrkonjićkom mjestu Crna Rijeka sudarili Micubiši, kojim je upravljao Miroslav Kaurin (34) iz Šipova, te kombi Ford, koji je potom probio zaštitnu ogradu i dijelom završio u vodi, a poginuli su Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46) i Selvedin Crnac (42), radnici građevinske firme iz Jajca, dok su četvorica njihovih kolega povrijeđena.

Teže tjelesne ozljede je zadobio Asim Kokić koji je hitno premješten u UKC Sarajevo.

Prema dostupnim saznanjima, oni su se nakon radnog dana vraćali kući u Jajce kada su na raskrsnici gdje se desno odvaja za Mrkonjić Grad kombijem udarili u micubiši, koji se iz pravca Mrkonjić Grada uključivao na put Jajce – Banjaluka, dok je ford išao prema Jajcu.

Oni su nastradali gotovo na kućnom pragu, a kako je potom objavljeno, časno i pošteno su radili za građevinsku firmu i hranili svoje porodice, te je ovo velika i nezapamćena tragedija za Jajce.

Telegram saučešća kolektivu preduzeća “Struktura”, porodicama i prijateljima trojice radnika uputili su načelnik opštine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Opštinskog vijeća Jajce Josip Topić.

“Sa velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika”, naveli su oni.

Dodaju da u ovim teškim i tužnim trenucima suosjećaju u boli sa porodicama nesrećno nastradalih, sa njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima Jajca.

“Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu ‘Struktura’ i prijateljima upućujemo izraze iskrenog saučešća i izražavamo nadu da ćete naći snage i hrabro i dostojanstveno savladati ove trenutke teške za sve građane Jajca”, navodi se u telegramu.

 

 

 

(Jajce Online/Nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...