Susret kraljevskih gradova u Varešu

Podijeli članak:

Povodom Svjetskog dana kulturne različitosti za dijalog i razvoj, u Varešu će se 21. svibnja 2023. održati “Susret kraljevskih gradova – Bobovac 2023”.

Organizator ovog događaja je Općina Vareš u suradnji sa OSCE-om, Općinom Jajce i partnerima, među kojima je i JU Centar za kulturu i edukaciju Vareš.

Ciljevi ovih susreta jesu podizanje svijesti o važnosti upravljanja srednjovjekovnom baštinom, međusobno upoznavanje i uvezivanje institucija, općina i gradova koji baštine kulturno-povijesno nasljeđe, srednjovjekovne utvrde i nacionalne spomenike na svojim prostorima.

Službeni dio susreta održat će se u razdoblju od 10:00 do 11:30 u Velikoj sali Općine Vareš dok će se na Kraljevskom gradu Bobovcu od 12:30 do 15:00 održati kulturno-zabavni program s performansima viteških skupina iz Ljubuškog, Jajca i Prijedora, uz glazbenu potporu ansambla srednjovjekovne glazbe “Fugato” iz Zenice, kao i obilazak mauzoleja te kule Vis sa nekoliko kraćih obraćanja i predavanja, a sve to uz prezentaciju tradicionalne i srednjovjekovne gastro-ponude koju će pripremiti udruženja građana iz Vareša.

(agencije)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...