Susret direktora OŠ ‘Berta Kučera’ u Jajcu

Na poziv direktora OŠ “Berta Kučera” Jajce Fikreta Čančara, danas je u prostorijama škole upriličeno druženja direktora koji su u poratnom periodu rukovodili istom.
Zanimljivom druženju prisustvovali su Nesib Makić koji je školom rukovodio u periodu 1995-2002. godine, Naima Žužić koja je rukovodila u periodu 2002-2006. godina, Osman Žilić koji je rukovodio u periodu 2006-2016. godina, aktuelni direktor Fikret Čančar koji je na toj poziciji od 2016. godine, a kao gost prisutan je bio i Sakib Emušić koji rukovodi Osnovnom školom “Jajce” Kruščica od njenog izdvajanja iz sastava OŠ “Berta Kučera” 2016. godine.

Evocirane su uspomene na dane kada se počinjalo, razvijalo i izrastalo, te o aktulenoj situaciji i stanju u kojem je škole danas. Ovo zanimljivo druženje organizovano je povodom obilježavanja Dana učitelja na kojem se, već tradicionalno, okupe zaposlenici koji su trenutno zaposleni i prosvjetari koji su svoj radni vijek proveli u ovoj najstarijoj aktivnoj obrazovnoj ustanovi u Jajcu do svog penzionisanja.

Ovakva druženja najavljena su i za naredni period.