Sušić: Mi u Sarajevu nemamo prvih 11, za početni sastav konkurišu oni koji su najspremniji

Fudbaler Sarajeva Tino Sven Sušić u razgovoru za Dnevni avaz analizirao je dosadašnji tok priprema prvaka i lidera s Koševa.

Fudbaler Sarajeva Tino Sven Sušić u razgovoru za Dnevni avaz analizirao je dosadašnji tok priprema prvaka i lidera s Koševa.

“Već nekoliko dana po povratku iz Umaga teniramo u Sarajevu. Moram reći da, zaista, radimo naporno, treninzi su zahtjevni, što se, možda, najbolje vidi po pripremnim utakmicama koje smo imali u Hrvatskoj. Prije svake kontrolne utakmice smo imali jutarnji trening, nismo odmarali i mogu garantirati da svaki od nas, zaista, daje svoj maksimum svakog dana”, ističe Tino Sven Sušić, te dodaje:

“Iako imamo određenu bodovnu prednost u domaćem takmičenju, ostalo je još mnogo utakmica do kraja prvenstva, a jedini način da ostvarimo planirano je da do samog kraja budemo maksimalno koncentrirani i posvećeni”.

Možete li uporediti “novi” bordo tim, s onim koji je odigrao jesen, s obzirom na odlazak Besima Šerbečića, Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara?

“Mislim da su članovi stručnog štaba već odgovarali na slična pitanja… Mi u Sarajevu nemamo prvih 11. Tim smo u kojem za početni sastav konkurišu oni koji su najspremniji. Svi znamo da su momci, koji su otišli, kvalitetni igrači, ali isto tako mislim da imamo veliki broj igrača na kojima je da sada iskoriste svoju priliku”.

Jeste li konačno potpuno u top-formi, s obzirom na neugodnu povredu s kojom ste dugo imali problema?

“Odlično se osjećam, medicinski tim kaže da je sve u najboljem redu. Sa ekipom sam, evo, prošao kompletne pripreme – od samog početka treniram bez prekida, tako da, zaista, jedva čekam nastavak sezone.”

Navijači Sarajeva u nastavku sezone očekuju puno od Vas. Možete li trasirati put bordo timu do nove titule?

“Fudbal je timski sport, individualni kvalitet je važan, ali, svakako, da nije presudan. Ono što mogu reći je da ćemo zajedničkim snagama dati sve od sebe da svaku utakmicu završimo sa nova tri boda. Svjestan sam odgovornosti koju imamo prema navijačima i njihovim očekivanjima te znam da ćemo dati sve od sebe da ih učinimo sretnima.”

KOMENTARI