Search
Close this search box.

Sumnjiči se za brutalni napad: Državljanin BiH predao se policiji

Podijeli članak:

Državljanin Bosne i Hercegovine (19) predao se austrijskoj policiji koja je danima tragala za njim i još dvojicom državljana Srbije, a sve zbog sumnje da su pretukli 21-godišnjeg mladića, koji je završio u komi.

Kako prenose austrijski mediji, grupa od sedam mladića napala je momka sa tzv. Kosova, opljačkala ga i pretukla. On je neko vrijeme bio u besvjesnom stanju, a slučajno ga je pronašao jedan od putnika koji je prolazio pored te platforme.

Žrtva je imala teške povrede, a jedno vrijeme je bio u indukovanoj komi. Na osnovu snimaka nadzorne kamere, policija je uspjela da identifikuje napadače i prije tri dana je privela četvoricu: dva Austrijanca (oba po 16 godina), Slovenca (18) i Turčina (19). U bijegu su bili mladić iz Bosne i Hercegovine te državljani Srbije, koji su se, u međuvremenu, predali policiji.

Inače, kako danas prenose austrijski mediji, rijeć je o grupi nasilnika koja je odvano već poznata austrijskoj policiji, a koja se sumnjiči iz za grupno silovanje u decembru, 2023. godine.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

​Nebrojano puta su takozvani paradajz turisti bili u centru pažnje tokom ljetnih sezona.

​Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je da je ukrajinski tim Dnjepar-1 izbačen iz njenih...

Proteklog vikenda u Sanskom Mostu u jednom stambenom objektu prijavljena je krađa čak 1,6...

Nijedan herbicid nije potpuno bezopasan, a prirodno, netoksično rješenje, krije se u kuhinji: natrijum...

Američki globalni proizvođač električnih automobila Tesla će sljedeće godine početi koristiti humanoidne robote, izjavio...

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz...