Search
Close this search box.

Šulić: Obezbijediti što jeftiniji domaći hljeb

Podijeli članak:

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je upoređivanjem cijena 36 osnovnih životnih namirnica utvrđeno da su proizvodi široke potrošnje znatno jeftiniji u RS u odnosu na te zemlje, te istakao da će biti obezbijeđena što jeftinija cijena hljeba za građane RS.

Šulić je naveo da će Ministarstvo u saradnji sa predsjednikom Vlade Republike Srpske doraditi postojeće uredbe u oblasti osnovnih životnih namirnica, nafte i naftnih derivata, a posebno u oblasti pekarskih proizvoda.

“Naš prevashodni cilj jeste da obezbijedimo osnovni hljeb, narodni ili domaći hljeb, što jeftiniji za građane Republike Srpske i da ispoštujemo uredbu koju imamo kada je riječ o marži na osnovne životne namirnice”, istakao je Šulić novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je Ministarstvo sa Inspektoratom RS u prošloj godini uradilo 5.826 kontrola u oblasti trgovine i turizma.

“Izrečeno je otprilike 2,1 milion KM kazni u 2023. godini. Imali smo 1.856 neurednih kontrola”, naveo je Šulić.

Šulić je rekao da je novim Zakonom o ugostiteljstvu Republike Srpske predviđena kategorizacija ugostiteljskih objekata i da su ugostitelji dužni da se u vezi s tim obrate lokalnoj zajednici.

On je dodao da je Zakonom predviđen i Pravilnik o izgledu i sadržaju standardnih ploča za označavanje kategorije ugostiteljskog objekta.

“Želja nam je da ovu dodatnu oblast turističke ponude u Republici Srpskoj, pogotovo ovaj dio seoskih domaćinstava, dodatno unaprijedimo i uredimo”, rekao je Šulić.

On je naveo da će u martu sa vlasnicima rafting kampova razgovarati o novom pravilniku o rafterima.

Šulić je podsjetio da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da se u narednim danima posredstvom Crvenog krsta dodijeli 500 tona brašna socijalno ugroženim porodicama.

“Nakon što podijelimo 500 tona brašna putem Crvenog krsta u narednih nekoliko dana, najkasnije dvije do tri sedmice, podijelićemo i javnim kuhinjama koje posluju na području Republike Srpske 30 tona brašna, što je otprilike dovoljno za šestomjesečne potrebe tih javnih kuhinja”, rekao je Šulić.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka