Jajce Online
JAJCEVIJESTI

Sud poništio nezakonite odluke OV Jajce – Imenovanje uprave ‘Vodovoda i kanalizacije’

Dana 22.9.2022. Općinski sud u Jajcu je poništio Rješenja o konačnom imenovanju Skupštine JKP ”Vodovod i kanalizacija”, kao i imenovanje Nadzornog odbora i u svojoj presudi naveo kako poništava odluke Općinskog vijeća kao nezakonite.
U svojoj presudi Sud je naveo kako je prilikom donošenja Rješenja o imenovanju Skupštine ”JKP Vodovod i kanalizacija” počinjeno niz nezakonitosti. Pored toga što je konkursna procedura povrijeđena, odnosno nije provedena u skladu sa propisima, Sud se dobrim dijelom u svom obrazloženju nadovezao i konstatirao kako je i Komisija za izbor i imenovanja u regulirana tijela Općine nezakonito imenovana, suprotno Zakonu o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH.

Ukoliko je poništeno imenovanje ovih dvaju tijela unutar JKP ”Vodovod i kanalizacija”, onda se postavlja pitanje što je sa imenovanjem samog ravnatelja kojeg su izabrali organi čija su imenovanja sudski poništena.

Podsjećamo, da spor oko same Komisije za izbor i imenovanja u regulirana tijela Općine traje više od godinu dana, ali je ona ostala u istom sastavu kao i prvog dana kad je imenovana.

Ovo je još uvijek nepravomoćna presuda s pravom žalbe, navodi se iz HDZ 1990 Jajce.

(Centralna.ba)

Povezane vijesti

Hozan i Topić: Sretan Vaskrs!

admin

Aviokompanija Ryanair za ovu godinu najavljuje skuplje karte

admin

Ko je potrošio najviše novca na društvenim mrežama, a čije objave su bile popularnije

admin