Stoka stiže u BKC: Priča o 18 godina ovisnosti o kokainu

Podijeli članak:

Popularni hrvatski reper Marin Ivanović Stoka u posljednje vrijeme našao se u žiži interesovanja širom regiona zbog svoje predstave “Stara škola kreka – iz tame u svjetlo”.

Radnja ove predstave, koja je izvedena 300 puta i koju je pogledalo više od 100.000 ljudi, govori o pjevaču koji je 18 godina bio ovisan o kokainu i koji se ohrabrio, nakon brojnih pokušaja i padova, izrugivanja, nepovjerenja i razočarenja, ponovno ustati i napokon ustrajati.

Snažna poruka

Predstava “Stara škola kreka – iz tame u svjetlo” prvi put će biti izvedena u Sarajevu i to u subotu, 11. novembra, u Bosanskom kulturnom centru u 20 sati.

– Marin Ivanović Stoka sretan je što će nakon dužeg vremena gostovati u Sarajevu i izvesti svoju predstavu koja ima jako važnu i snažnu poruku za omladinu i sve ljude. “Stara škola kreka – iz tame u svjetlo” je pravi hit u regionu, a u glavnom gradu BiH, nakon predstave, Stoka će u BKC-u održati i koncert. Sa njim će na after partyju, kao lokalna podrška, nastupiti MC Black Beriz i MC Geko uz pratnju DJ-a – Zli Džej. Ovo je predstava koju treba pogledati svaki tinejdžer, kako mu nikada ne bi palo na pamet ići tim putem. Nju treba pogledati i svaki roditelj, kako bi se znao nositi sa problemom i prepoznati ga u samom početku.

Uvijek postoji izlaz

Ovo je predstava i za pedagoge, profesore, poslovne ljude, ljekare, psihologe i psihijatre, bake i djedove. Ovo je porodična predstava, makar prikazuje i najmračnije trenutke jednog narkomana od kojih će vam se zavrtiti u glavi i smučiti, ali koju treba svako pokazati kao svjedočanstvo da uvijek postoji izlaz – poručuju organizatori.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Građani Rudog ogorčeni su činjenicom da su ostali bez jedine banke, ali i lokalne...

Da građani u BiH loše žive i da im je sve teže preživjeti mjesec,...

Žrtva nasilja u porodici čiji identitet nećemo otkrivati javila se portalu N1 s ciljem...

U sudu u Minhenu danas je održano završno ročište ponovljenog suđenja Srećku S. (64),...

U Bosni i Hercegovini ponovo se dogodio brutalni napad na ženu.

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine jutros je u blizini Andorfa u Gornjoj Austriji...